Bocăneţ, Maiorescu & Galileo Galilei
https://www.ziarulmetropolis.ro/15-februarie-in-cultura-bocanet-maiorescu-si-uniter/

Într-o zi de 15 februarie se năşteau regizorul Alexandru Bocăneţ, criticul Titu Maiorescu şi astronomul renascentist Galileo Galilei. Tot pe 15 februarie (1990) lua înfiinţă Uniunea Teatrelor din România (UNITER), avându-l ca preşedinte pe actorul Ion Caramitru.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2017

Alexandru Bocăneţ a fost un teleast care a revoluționat divertismentul de televiziune, transformându-l într-un adevarat spectacol.

Dintre realizările sale amintim serialul de divertisment „Profil pe 625 de linii”- cu trio-ul Florian Pittiş, Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, emisiunea „Gala Lunilor”- cu Florin Piersic, Carmen Stănescu, Stela Popescu şi Orchestra condusă de Sile Dinicu sau filmele „Un orfelin iubea o orfelinã” şi „Gloria nu cântã”.

Dupã 11 ani de muncã în televiziune şi sute de emisiuni, cutremurul din 4 martie 1977 i-a curmat viaţa la vârsta de 33 de ani.

1840 – S-a născut Titu Maiorescu, critic şi istoric literar, estetician, filolog, logician şi om politic român, membru al Academiei Române, personalitate dominantă în cultura românească din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

1850 – S-a născut pictorul Ion Andreescu, membru de onoare post-mortem al Academiei Române; susţinător al înnoirilor aduse de arta reprezentanţilor Şcolii de la Barbizon, Andreescu este recunoscut ca unul dintre cei mai importanţi peisagişti români.

1851 – S-a născut Spiru Haret, matematician, sociolog şi om politic liberal, organizatorul învăţământului românesc de după 1864, cel care a elaborarat şi aprobat legii învăţământului din 1898.

1857 – A încetat din viaţă compozitorul rus Mihail Ivanovici Glinka, părintele şcolii muzicale din Rusia şi creator al operei clasice ruse („Ruslan şi Ludmila”).

1933 – S-a născut Iosif Sava, om de cultură, muzicolog, important realizator de emisiuni culturale de radio şi de televiziune, creatorul „Seratelor muzicale” la TVR, autor a numeroase volume de istorie a muzicii (scrieri: „Seismograf muzical”, „Majestatea sa muzica”, „Muzica şi zgomotul lumii”).

1945 – S-a născut John Helliwell, muzician englez (Supertramp). Supertramp a fost o trupă britanică de rock progresiv ce a lansat o serie de albume de succes în anii ’70 și la începutul anilor ’80.. Albumul lor, Breakfast in America a fost un mare succes și în Regatul Unit ajungând până pe locul 3 în clasamente și având două single-uri în top 10.

1965 – A încetat din viaţă cântăreţul Nat King Cole.

1968 – S-a născut actorul George Ivașcu, director al  Teatrului Metropolis din București.

1990 – A fost înfiinţată Uniunea Teatrelor din România – UNITER, avându-l ca preşedinte pe actorul Ion Caramitru.

Foto  cu 15 februrie şi Alexandru Bocăneţ, Galileo Galilei si Titu Maiorescu – wikipedia

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

18
/11
/22

Începând cu anul 1999, pe data de 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

08
/04
/20

De la strângeri de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin în această perioadă, la diferite activități adaptate zilelor în care #stămacasă, români din toată țara continuă să creeze noi inițiative pe Facebook, cu scopul de a aduce un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19. Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.