20 de ani de la moartea prinţesei Diana
https://www.ziarulmetropolis.ro/20-de-ani-de-la-moartea-printesei-diana/

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana îşi pierdea viaţa. Cea mai iubită prinţesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de maşină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în maşină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, şi cu şoferul, care au decedat şi ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa maşinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate şi să o transporte la spital.

Un articol de Petre Ivan|31 august 2017

Ken Wharfe, fostul bodyguard al regretatei Lady Di, care i-a oferit protecție  timp de 16 ani a vorbit, recent, despre viața Prințesei Inimilor și despre copiii ei.

Acesta a povestit că își amintește și acum prima zi când a cunoscut-o pe Diana și pe copiii ei, când a mers pentru prima dată la Sandringham, casa din Norfolk a reginei, William avea cinci ani și Harry 3 ani.

William și Harry erau iubirile vieții ei. Erau niște copii grozavi, alături de care era o plăcere să-ți petreci timpul. Cei doi continuă şi astăzi să vorbească despre mama lor. – Ken  Wharfe, fostul bodyguard al prinţesei Diana

Fostul bodyguard crede că Harry îi seamănă mai mult mamei sale, dezvăluind că era şi preferatul personalului de la Palat.

William avea tendinţa de a fi mai viclean, în timp ce Harry era foarte deschis și  simpatic. Probabil tocmai stilul acesta moştenit de la mama sa i-a adus mai multă popularitate mezinului familiei regale – Ken Wharfe

Bărbatul în vârstă de 68 de ani spune că nu a existat vreo zi plictisitoare în toată perioada în care a lucrat pentru aceasta.

Era imposibil să nu o placi, pentru că era prietenoasă, amuzantă şi cu un simţ al umorului ciudat. A fost însă şi o Dianafemeie nefericită, mai ales în anii de după confruntarea umilitoare cu Prinţul Charles şi amanta lui, Camilla, când Diana s-a gândit chiar și la sinucidere și a încercat să-și găsească alinare în brațele unui ofițer din armata britanică, dar și în ale unui vânzător de mașini. – Ken  Wharfe

Charles și Diana s-au cunoscut în 1977, pe vremea când Prințul de Wales se înâlnea cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer. Charles s-a arătat interesat de Diana abia trei ani mai târziu, în 1980. Relația a evoluat destul de rapid, în februarie 1981, prințul i-a cerut mâna, un inel cu un safir albastru si mai multe diamante, acelasi oferit 30 de ani mai tarziu lui Kate Middleton.

Diana Spencer avea 20 de ani când s-a căsătorit cu Prințul Charles în Catedrala St Paul, devenind Prințesă de Wales, pe 29 iulie 1981, într-o așa-numită „nuntă de basm” urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni.

Foto: Prinţesa Diana – wikipedia, facebook

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

28
/01
/22

Născută pe 13 aprilie 1938, la Brăila, Cătălina Buzoianu s-a impus în teatrul românesc într-o manieră unică, dificil de surprins în câteva cuvinte. A montat peste 100 de spectacole în țară și peste hotare, inclusiv pe scena Teatrului Metropolis, a îndrumat generații de studenți, a fost admirată de colegii de breaslă și iubită de public.

13
/01
/22

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, vă invită sâmbătă 15 ianuarie 2022, la o vizită în regim gratuit a expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și a celor cinci case memoriale ale MNLR, care au aparținut scriitorilor Anton Pann, Tudor Arghezi, George Bacovia, Liviu Rebreanu și Ion Minulescu.

12
/01
/22

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) marchează Ziua Culturii Naționale de anul acesta cu evenimentul de lansare a publicației Atlasul Culturii. Așezămintele culturale în spațiul rural, care va avea loc vineri, 14 ianuarie 2022, ora 12:00, în Atriumul Bibliotecii Naționale a României. Lansarea va fi transmisă și în regim live, pe pagina de Facebook a INCFC.