3400 de persoane au respirat teatru la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/3400-de-persoane-au-respirat-teatru-la-sibiu/

Week-end-ul trecut, la Sibiu, a avut loc a patra ediţie a festivalului ,,25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 aprilie 2014

„25 de ore de teatru non-stop”. Prea scurt pentru cât poate oferi. Cea de-a patra ediţie a maratonului a luat sfârşit duminică, 6 aprilie, în Oldies Pub. Spectatorii împreună cu trupele participante, organizatorii împreună cu prietenii au petrecut până spre ivirea zorilor.

Peste 3400 de persoane s-au întâlnit la Sibiu având acelaşi scop: de a respira teatru. Şi aşa s-a întâmplat. Sălile au fost arhipline.

Dar cei ce pot defini cel mai bine ce înseamnă acest festival sunt spectatorii şi participanţii. Duminică, 6 aprilie, la înviorarea spirituală, aceştia au fost rugaţi să răspundă printr-un singur cuvânt la întrebarea <<Ce înseamnă pentru tine „25 de ore de teatru non-stop”?>>. Printre răspunsurile primite se regăsesc cuvintele: „experienţă”, „Grivei”, „echipă”, „maraton”, „insomnie”(urmat de cuvântul „exact”), „teatru”, „supersonic”, „noapte”, „poezie”, „prietenie”, „tot”.

IMG_7325

Festivalul a transformat ideea de a merge la teatru într-un fel de a fi, într-o stare cu totul şi cu totul aparte. Orele şi minutele s-au topit abia simţite. Noaptea s-a transformat în zi. „Bună dimineaţa!” se auzea la orice oră. Întreg maratonul a început şi a luat sfârşit ca un vis. Cafelele treceau din mână în mână de la organizator la spectator, de la spectator la actor, de la actor la… organizator.

28
/08
/17

Actorul Orlando Bloom va produce şi va fi protagonistul serialului “Carnival Row” care va fi lansat de Amazon în 2019, informează Variety. Acţiunea serialului are loc într-un oraş neo-victorian în care creaturi mitice s-au refugiat din cauza războaielor care le-au distrus locurile natale.

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.