40 de ani de Horatiu Mălăele – festival de teatru dedicat îndrăgitului actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/40-de-ani-de-horatiu-malaele-festival-de-teatru-dedicat-indragitului-actor/

În perioada 12- 21 septembrie, bucureştenii sunt aşteptaţi la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani să-l aplaude pe Horaţiu Mălăele, cel care timp de patru decenii a adus zâmbetul şi buna dispoziţie în sălile de teatru din întreaga ţară.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2014

Teatrul de pe Lipscani realizează festivalul de teatru „Fest pe Lipscani” – prima ediţie, dedicată aniversării a 40 de ani de activitate a lui Horaţiu Mălăele.

Această manifestare culturală se transformă într-un maraton teatral inedit şi unic, ce va conţine 10 zile cu 12 evenimente ce îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist român. Toate spectacolele invitate în festival vor avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

„Fest pe Lipscani” este un festival aflat, în stagiunea 2014-2015, la prima ediţie şi marchează începutul acestei stagiuni. În plus, dorinţa organizatorilor este de a dedica fiecare ediţie câte unui mare artist din domeniul teatral – actor, regizor sau dramaturg.

Detlii pe www.festpelipscani.ro

horatiuÎn preţul biletului pentru spectacolul „Lecţia” este inclusă şi proiecţia filmului „Nuntă mută”, iar în preţul biletului pentru spectacolul „Femeia care şi-a pierdut jartierele” este inclusă şi proiecţia „Funeralii fericite”.

Biletele pot fi procurate online, de pe www.bilete.ro, şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, începând cu 11 august, în intervalul orar 12.00 – 20.00. Preţurile biletelor sunt de 60 de lei la categoria I, 50 de lei la categoria II şi 30 de lei la categoria III (balcon).

De asemenea, de la casieria Teatrului de pe Lipscani pot fi achiziţionate abonamente pentru patru spectacole (200 de lei), şase spectacole (300 de lei) şi opt spectacole (400 de lei). Abonamentele sunt valabile doar pentru categoria I.

Foto cu Horatiu Mălăele – cinemagia

22
/05
/17

Un eveniment fără precedent în istoria muzicală a Chinei a avut loc de-a lungul săptămânii trecute: cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes Mariana Nicolesco au reunit la Universitatea din Shenzhen, în apropiere de Hong Kong, cele mai proeminente talente din Conservatoarele şi Universităţile Chinei, printre care Beijing, Shanghai, Canton, Hunan, precum şi profesori şi maeştri de canto din întreaga ţară.

22
/05
/17

Se joacă la mall, la Băneasa, la Grand Cinema, nu așa, la Sala Epika, spectacolul „Cina de adio”. Cu Mihai Călin, Ecaterina Ladin și Gigi Ifrim. E o piesă scrisă de Alexandre de la Patellière și Matthieu Delaporte, dramaturgi francezi care ne sunt contemporani (ceea ce o face și un pic, dar doar un pic, prețioasă).

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

22
/05
/17

Într-o zi de 22 mai se năștea actorul britanic Laurence Olivier si se stingeau din viata compozitorul şi dramaturgul german Richard Wagner și scriitorul francez Victor Hugo.

21
/05
/17

,,Nu vă supărați, ați văzut cumva un domn cam atât de înalt care-a trecut pe-aici? Dar dumneavoastră ați văzut? Atât de înalt! Imposibi! Imposibil! Eu cred c-ați văzut, dar nu vreți să-mi spuneți.”

20
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Astăzi, când se discută în lumea întreagă soarta Europei ca un tot organic ori ca o aglomerare de state, e interesant să ni-l amintim pe George Ciorănescu (1918-1993), cel care la un moment dat spunea: „Poporul din care mă trag s-a pronunţat totdeauna pentru Europa. Poporul meu posedă deplina maturitate şi întreaga informaţie istoică şi politică pentru a sprijini crearea Europei unite, libere şi democratice”.

19
/05
/17

O fată tânără trăiește o situație nefericită ce pare să nu aibă rezolvare. Orfană de mamă încă din copilărie, eroina noastră își pierde acum tatăl – plecat la război – și rămâne, la vârsta adolescenței, în grija unei mame vitrege, o femeie rea și apucătoare, preocupată doar de viitorul ei și al fetelor sale, Odette și Jeannette. Dar norocul omului e schimbător. Și uite-așa, într-o zi și-o noapte, sub privirea protectoare a unui Înger păzitor – Zâna celor buni la suflet –, lucrurile se îndreaptă și o pornesc pe drumul cel bun, iar lacrimile de supărare se transformă în lacrimi de fericire.

19
/05
/17

Cu ocazia aniversării a 70 de ani a maestrului Gigi Căciuleanu, duminică, 14 mai 2017, a avut loc un eveniment special dedicat artistului, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București şi totodată a fost programat spectacolul D'ale noastre (joi 11 mai 2017).

19
/05
/17

Regizat de Bogdan George Apetri şi cu Ana Ularu în rolul principal, "Periferic" (2010), unul din cele mai de succes debuturi româneşti ale ultimilor ani, este acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub.

19
/05
/17

Vivaldianno – City of Mirrors, un show complex ce îl are în prim plan pe Antonio Vivaldi, unul dintre cei mai iubiţi compozitori ai tuturor timpurilor, va fi pus în scenă, duminică, la Sala Palatului din Bucureşti.

19
/05
/17

Într-o zi de 19 mai se năștea actorul italian Michele Placido (71 de ani, astăzi), cunoscut publicului din România din popularul serial de la începutul anilor 90 "Caracatița", în care a interpretat rolul comisarului Corrado Cattani. Tot într-o zi de 19 mai, sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik a creat cubul care astăzi îi poartă numele.

18
/05
/17

Schilling Árpád și echipa „EXIT” tratează tema imigranților-emigranți. Duminică va începe ediția a zecea a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT. Printre cele mai importante obiective ale TESZT-ului se numără schimbul cultural între artiștii și teatrele din regiune și sprijinirea colaborării artistice.