A început Bookfest 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-bookfest-2017/

400 de evenimente – lansări de carte, activităţi pentru copii, spectacole, piese de teatru şi concerte – vor avea loc în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, deschis, astăzi, la ora 12,00, la Romexpo.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2017

La ceremonia de deschidere au fost prezenți prezenți ambasadorii Suediei — Invitat de Onoare Bookfest 2017, Anneli Lindhal Kenny, Israelului — Invitat de Onoare Bookfest 2016, Tamar Samash, și ambasadorul SUA, Hans Klemm, Statele Unite ale Americii – invitat de onoare al ediției Bookfest din 2018.

În cadrul Bookfest, găzduit de pavilioanele C1, C2, C4 și C5 ale Romexpo, își vor lansa cărți, printre alții, scriitorii Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu și Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameșteanu, Lucian Dan Teodorovici, Florin Iaru, Nicolae Breban, Radu Paraschivescu, Nicolae Manolescu, Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieș.

De asemenea, în cele cinci zile ale Salonului, unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați ziariști și vor prezenta cărțile la Bookfest. Realizatorul emisiunii Starea Nației, Dragoș Pătraru, va lansa cartea „Unde nu-i cap, vai de popoare”, apărută la editura Litera.  Ramona Ursu revine în atenția publicului cu o carte consacrată protestelor din luna februarie din România intitulată „Noaptea ca hoții”, apărută la editura Humanitas.

La randul sau, Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele referitoare la plagiatele de care au fost acuzați unii dintre cei mai importanți lideri politici din România, va lansa volumul „Fabrica de doctorate sau Cum se surpă fundamentele unei nații”, apărut tot la editura Humanitas.

Procurorul general Augustin Lazăr își va lansa miercuri, de la ora 17,00, la Scena Arena, pavilion C1, volumul „Conflictul de interese Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat”, ed. a II-a revăzută și adăugită,”, apărut la editura Universul Juridic.

Fostul vicepremier Vasile Dâncu va fi, la rândul său, protagonistul lansării celui mai recent volum, „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”, publicat de editura Școala Ardeleană.

Copiii vor fi răsfățații ediției 2017 a Bookfest, editurile participante pregătindu-le o sumedenie de surprize, concursuri, ateliere științifice, desene pe asfalt sau piese de teatru.

În fiecare zi, de la ora 10,00, micuții vor avea câte o activitate la care să participe, de la construcții cu figurine LEGO, desene pe asfalt și jocuri de rol, până la ateliere de știință și chiar mini-recitaluri de pian.bookfest

Suedia, invitat de onoare 

Invitatul de onoare al actualei ediții a salonului va fi Suedia, care va avea standul în Pavilionul C4, participarea acestui stat la târg desfășurându-se sub motto-ul „Sweden: Creating Stories”.

Oaspeții din Suedia invitați la Bookfest sunt ilustratorii și scriitorii de cărți de copii Stina Wirsen și Marten Sanden, poetele Athena Farrokhzad și Cecilia Hansson, scriitorii Majgull Axelsson și Aris Fioretos, dar și Jacob Dalborg, director al unui trust de care aparțin mai multe case de edituri din Suedia, Johannes Klenell, editor la Galago, și Arina Stoenescu, ilustratoare și editor al editurii pionier press.

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit, programul de vizitare fiind următorul: miercuri, 24 mai: 10,00 — 20:00; joi, 25 mai: 10,00 — 20,00; vineri, 26 mai: 10,00 — 21,00; sâmbătă, 27 mai: 10,00 — 21,00; duminică, 28 mai: 10,00 — 20,00.

Foto: Bookfest  – www.bookfest.ro

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.