A început Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cum a fost prima zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu-cum-a-fost-prima-zi/

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a debutat în forţă azi, cu expoziţii, ateliere pentru actori şi dansatori, seminarii şi conferinţe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenţilor şi Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură şi fotografie, iar Dorte Lena Eilers – editor al revistei „Theater der Zeit” – s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2017

Evenimentele din spațiile de interior au adus sute de oameni la spectacolele, concertele și proiecțiile de film programate. „Cântăreața cheală”, „O femeie”, „Orgile din Transilvania…o călătorie în timp”, „Parfumul iubirii”, „Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă”, „Prelegere despre nimic”, „Rug”, „Regele David”, „Minetti”, „Tango la înălțime II”, „Hydre”, „Soldatul de ciocolată”, „Rocky Horror Show” și „Solo Goya” au fost încântarea iubitorilor de artele spectacolului.

Pentru publicul care s-a aflat la primele ore ale serii pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu, FITS a luat startul prin spectacolele pline de energie ale companiilor Cie Remue Menage și Waka Chire Band, în timp ce Geschwister Weisheit – High a ridicat nivelul adrenalinei spectatorilor din Piața Mare a orașului. Misia, încântătoarea artistă portugheză, a adus liniștea și farmecul în sufletele tuturor, într-un concert emoționant în care a parcurs drumul muzical de la fado la tango.

Prima seară FITS 2017 s-a încheiat cu tradiționalul foc de artificii oferit de organizatori tuturor celor care asistă în aceste zile la bucuria de a dărui iubire prin artele spectacolului.

„Prima seară de festival ne-a arătat o lună cât inima noastră de mare, o celebrare a temei noastre din acest an, iubirea. FITS aduce, ca de fiecare dată, bucurie pentru toți participanții: am avut toate biletele vândute la spectacolele zilei și sperăm ca acest dar cinstit, curat și adevărat care este festivalul, să fie în continuare preferat de toți cei prezenți în Sibiu în această perioadă”, a declarat Președintele FITS, Constantin Chiriac.

Ziua de 10 iunie este una cel puțin la fel de spectaculoasă din punctul de vedere al evenimentelor programate. George Banu se va afla în dialog cu Robert Wilson la Librăria Habitus, începând cu ora 11:00. La Biserica Evanghelică din Cisnădie va răsuna, la ora 18:00, un concert special de orgă, iar „Metamorfoze”, spectacolul-eveniment al lui Silviu Purcărete, se va juca la Fabrica de Cultură de la ora 21:30.

Nici iubitorii de spectacole de stradă nu sunt uitați, evenimentele începând pe Pietonala Nicolae Bălcescu încă de la orele prânzului (13:00), cu o poveste itinerantă: „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” și continuând cu alte manifestări pline de bucurie și energie.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

Fotografii: Dragoș Dumitru, Sebastian Marcovici, Paul Băilă

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

Pagina 1 din 90512345...102030...Ultima »