Actorii susțin „Baricadele”, de Andrei Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-sustin-baricadele-de-andrei-craciun/

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin şi Letiţia Vlădescu se numără printre susţinătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ţi propriile Baricade!

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2017

„Fii cu noi de aceeași parte a Baricadelor! Împreună ne dorim să dăm viață unui pachet de patru cărți semnate de Andrei Crăciun, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști și scriitori români!” – este mesajul editurii Hyperliteratura care își propune să publice în această vară volumele I, II și III din Baricadele, împreună cu volumul de versuri Toată poezia lumii, de Andrei Crăciun.

Cartea Baricadele I a apărut în anul 2014, la editura Humanitas, iar Baricadele II – în anul 2016, la editura Herg Benet. De această dată, Hyperliteratura își propune să retipărească cele două volume, în ediții revizuite și adăugite, alături de a treia parte a seriei, dar și de o carte de poezie în care Andrei Crăciun a adunat versuri din lumea întreagă, fiecare poem purtând numele unui oraș – de la Barcelona și Roma, la Praga și Lima, de la Moscova și Berlin, la Havana și Londra…

Acestea urmează să fie tipărite în urma unui proces de crowdfunding, prin care cititorii își pot precomanda cărțile, după propriile preferințe până pe 21 iunie.

Actori importanți, printre care îi regăsim pe Maia Morgenstern și Mihai Călin, dar și oameni de radio, ca Alex Tocilescu și Liviu Mihaiu, se alătură demersului editorial, într-un inedit video de promovare în care vorbesc despre autorul Baricadelor – scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun, ale cărui texte pot fi citite și în Ziarul Metropolis.

Actori, jurnaliști și oameni de radio recomandă „Baricadele”

Letiția Vlădescu: „Îmi place stilul lui de a scrie și mi se pare minunat că avem un om atât de tânăr care deja are un stil, modern și unic, aș putea spune; e foarte îndrăzneț în scriitură.”

Maria Obretin: „Pe Andrei l-am descoperit la sfatul unor prieteni care mi-au zis de el și am început să-l citesc, l-am iubit de la primele rânduri. Mi se pare fascinantă preocuparea asta a lui pentru lucruri mărunte și nu numai, și umorul cu care scrie, și duioșia, și tristețea… Plus că pe Andrei l-am făcut de multe ori cadou; după ce am citit Baricadele, era un cadou constant pe care l-am tot făcut prietenilor mei.”

Baricadele-3-final-copertaViorel Ilișoi: „El scrie sub frumoasa lozincă Revoluția bunului scris. Și fiind vorba de o revoluție, a ridicat niște Baricade.”

Julius Constantinescu: „Practic nu poate fi oprit din scris Baricade. E ca Lenin – revoluția este continuă.”

Mihai Călin: „Îl invidiez pe Andrei pentru călătoriile lui, pentru inteligența și umorul lui…”

Alex Tocilescu: „Andrei găsește chestia aia care e importantă și 20 de ani mai târziu, te face să crezi că subiectul ăla e important, îi găsește unghiul potrivit, e recognoscibil. Nu sunt mulți jurnaliști recognoscibili în România.”

Liviu Mihaiu: „Omul e un jurnalist de excepție, unul dintre cei mai talentați din generația lui, e un artist printre jurnaliști.”

Voicu Rădescu: „Andrei Crăciun scrie cărți, iar reportajele lui sunt reportaje de citit și peste ani de zile.”

Andrei Ruse: „Pentru Hyperliteratura, cartea lui Andrei Crăciun este al treilea proiect de crowdfunding și asta spune că noi credem foarte mult în public, în cititorii noștri și în publicul autorilor, și este foarte important – atât pentru noi ca editori, cât mai ales pentru autor – să ne arate că ei vor să susțină această carte.”

Maia Morgenstern: „De îndată ce voi avea volumele sale, Baricadele I, II, III (…), o să-mi construiesc un zid de apărare în jurul meu și atunci cu propriile sale arme și argumente voi ști să mă apăr și să-l înving.”

Dacă te-au convins, alătură-te proiectului propus de Hyperliteratura comandându-ți online volumele. În acest fel, susții deopotrivă și un tânăr scriitor, și un nou tip de editură pe piața de carte autohtonă! Detalii aici: http://crestemidei.ro/Baricadele

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.