Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu au dat lovitura la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/adamesteanu-esca-si-alex-stefanescu-au-dat-lovitura-la-bookfest/

„Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Un scriitor, doi scriitori”, de Alex. Ştefănescu, şi „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, se numără printre volumele cu cele mai mari vânzări la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a desfăşurat de miercuri până duminică, la complexul Romexpo din Capitală, accesul publicului la evenimentele pregătite fiind gratuit.

Editurile Polirom şi Cartea Românească şi-au întâmpinat cititorii cu aproximativ 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20%, şi cu peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei.

La editura Polirom, un succes răsunător în rândul cititorilor l-a avut volumul „Anii romantici”, de Gabriela Adameşteanu, urmat de „Istoria Poloniei”, de Norman Davies şi “Cum iubesc bărbaţii”, de Mihaela Rădulescu. Printre preferinţele cititorilor s-au mai numărat volumele „Soacre şi nurori. La cine este cheia?”, de Aurora Liiceanu, şi „Foc palid”, de Vladimir Nabokov.

La Cartea Românescă, pe primul loc în topul celor mai bine vândute volume s-a situat „Însemnările mele”, de Maria Banuş, urmat de „Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România”, de Liliana Corobca, „Negustorul de începuturi de roman”, de Matei Vişniec, „Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel”, de Luminiţa Corneanu, şi „Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany.

Peste 1.000 de titluri la Humanitas

De asemenea, editurile Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia i-au aşteptat pe cititori cu peste 1.000 de titluri, toate volumele având reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie s-au bucurat de preţuri speciale.

adamesteanu

„Călcâiul lui Magellan”, de Octavian Soviany

Astfel, la editura Humanitas, pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat volumul „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, urmat de „Primul Război Mondial”, de Lucian Boia, „Muşte pe parbrizul vieţii”, de Radu Paraschivescu, „Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei”, de Antoaneta Ralian, „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii”, de Lucian Boia, şi antologia „Casele vieţilor noastre”.

În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, prima poziţie în topul vânzărilor a fost ocupată de volumul „Confidentul”, de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea „Broaşte”, de Mo Yan, urmată de „Al patrulea zid”, de Sorj Chalandon, „Sumki”, de Amos Oz, şi „Portocala mecanică”, de Anthony Burgess.

La editura Curtea Veche, „Drumul spre casă”, de Principele Nicolae şi Filip Iorga, „Antifragil”, de Nassim Nicholas Taleb, şi „Focus”, de Daniel Goleman, au fost cele mai căutate titluri.

La Bookfest 2014, cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatură au fost „Fiul cel bun”, de Pascal Bruckner, „La revedere acolo sus”, de Pierre Lemaitre, „Să nu te întorci niciodată”, de Lee Child, „Secretul soţului”, de Liane Moriarty, şi „Farlander”, de Col Buchanan.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Foto cu: Adamesteanu, Esca şi Alex. Ştefănescu – wikipedia şi facebook

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.