Agenda de weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/agenda-de-weekend/

Filmele Despre oameni şi melci, Campania şi Resident Evil: Răsplata au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc vineri seara la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. O expoziţie cu lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate […]

Un articol de |14 septembrie 2012

Filmele Despre oameni şi melci, Campania şi Resident Evil: Răsplata au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc vineri seara la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. O expoziţie cu lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate în intervalul 1883-1886 la comanda Regelui Carol I la Kunstler-Compagnie, se desfăşoară începând de sâmbătă la Muzeul Peleş din Sinaia.

Film
Despre oameni şi melci
România, 2012. Regie: Tudor Giurgiu. Cu: Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu

1992, în Muscel, un mic oraş din România. Fabrica ARO, deţinută de stat, tocmai a dat faliment şi va fi privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de… melci. George, liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee ce ar putea salva situaţia.
Proiect finanţat de CNC cu 1.635.000 RON în cadrul sesiunii de concurs iunie – iulie 2010.

Resident Evil: Retribution (Resident Evil: Răsplata)
SUA, 2012. Regie: Paul W.S. Anderson. Cu: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Wentworth Miller, Jensen Ackles

T-virusul creat de Umbrella Corporation continuă să facă ravagii pe Terra, transformând populaţia globului în legiuni de strigoi care ucid tot ce mişcă. Ultima şi singura speranţă a speciei umane, Alice (Milla Jovovich) se trezeşte la viaţă in interiorul buncărului impenetrabil unde Umbrella Corporation îşi desfăşoară sinistrele experimente. În încercarea extrem de riscantă de a evada din acest complex vast, utilat cu inaltă tehnologie, Alice beneficiază de ajutorul unei echipe de comando de elită, împreună cu care îşi croieşte cu greu drumul printre ruinele oraşelor Tokyo, New York, Moscova şi Washington, D.C. Pe drum ea va avea o serie întreagă de revelaţii stupefiante, care îi vor schimba fostele convingeri şi perspectiva asupra lucrurilor. Cu ajutorul unor noi aliaţi dar şi a unor prieteni mai vechi, Alice îşi regăseşte motivaţia de a lupta pentru supravieţuirea unei lumi care devenise ostilă şi se îndrepta spre prăpastie. Numărătoarea inversă incepuse.

The Campaign (Campania)
SUA, 2012. Regie: Jay Roach. Cu: Zach Galifianakis, Will Ferrell

Cam Brady e obişnuit cu viaţa de politician, după ce a fost ales de patru ani în Congresul american. Deşi s-ar părea că are experienţă din campaniile electorale, adevărul e că Brady nu a concurat niciodată cu nimeni pentru voturi, pur şi simplu fiindcă nimeni nu s-a mai înscris în cursă să îi fie oponent.
După ce Brady face o gafă majoră în public, doi afacerişti bogaţi decid să-l dea jos de la putere aşa că pun la cale un plan. În ultimul moment, se înscrie în cursă Marty Huggins, un bărbat naiv şi neiniţiat, cu o apariţie modestă, care nu are habar cum se trag sforile în politică.
Marty, directorul centrului local de turism, e aruncat în lupta politică de cei doi oameni de afaceri influenţi care nu-l mai suportă pe congresmanul Cam Brady. Pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, Marty se transformă, prin perseverenţă şi ambiţie, într-un contra-candidat tot mai puternic, iar acest lucru se datorează faptului că nici el nu mai respectă etica sau regulile, la fel ca şi Brady.

Teatru, spectacol
Vineri, 14 septembrie
A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara

Cea de-a doua ediţie a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, o selecţie a celor mai bune spectacole independente din Bucureşti şi din ţară, prezentate în 11 spaţii din Capitală (13-23 septembrie)

Jubileul, Premiera naţională
Metropolis, 15 – 16 septembrie

Dumnezeul de a doua zi
Teatrul Act, ora 19:00

Sâmbătă, 15 septembrie
Cupluri
Godot Cafe -Teatru, ora 19:00

O piesa desantata
Godot Cafe -Teatru, ora 21:30

Duminică, 16 septembrie
Un ballo in maschera (Bal mascat) – Opera in trei acte de Giuseppe Verdi
Opera Nationala, ora 19:00

American Buffalo
Teatrul Act, ora 19:00

Concert, festival, expoziţie
Vineri, 14 septembrie
A doua ediţie a Galei Folk You! Florian Pittiş (Strada Franceză, ora 18,00)

Irina Sarbu si Taraful lui Ochi Alb
La Conu’ Iancu, ora 21:00

The MOOoD – live @ Panic
Panic Club, ora 21:00

Duminică, 16 septembrie
Jazz in Gradina
Gradina Oar, ora 21:00




Expoziţie, târg, atelier, altele
Vineri, 14 septembrie
Vernisajul celei de-a patra expoziţii a Muzeului Copilăriei, „Descoperirea lumii, acasă şi la şcoală”, deschisă în perioada 14 sep – 14 oct (Muzeul Naţional al Ţăranului Român, ora 18,00)
Lansarea cărţii „Sfinţi, vânturi şi alte întâmplări”, de Dumitru Radu Popa (Librăria Bastilia, ora 18,30)

Vernisajul expoziţiei „Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830-1930)„, ce cuprinde aproximativ 250 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă (13 septembrie 2012 – 13 februarie 2013)

Cea de-a treia ediţie a „Zilelor Muzeului Ţăranului„, eveniment care reuneşte expoziţii, târguri, lansări de carte, filme şi muzici tradiţionale, se va desfăşura, în perioada 13 – 23 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR)

Sâmbătă, 15 septembrie
Expoziţie cu o serie de lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate în intervalul 1883-1886 la comanda Regelui Carol I la Kunstler-Compagnie (Muzeul Peleş, 15 septembrie – 15 decembrie).

 

Sursa: Agerpres

21
/04
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Filmul se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.

20
/04
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE „Nu poţi fi profet în ţara ta”, aceste înţelepte vorbe poplare se potrivesc celui care, plecat la 10 ani din Iaşi, şi-a făcut o carieră remarcabilă mai ales în străinătate. Educat la Paris, modelat de iezuiţi (care l-au învăţat matematică), urmează Şcoala navală din Brest. Îşi adaugă un doctorat în Drept la Bruxelles, intră în serviciul diplomatic român şi... călătoreşte.

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.

20
/04
/17

După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului” enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

19
/04
/17

Poetul Claudiu Komartin (33 de ani) ține în viață un cenaclu – Institutul Blecher. Și o editură care publică poezie – Casa de Editură Max Blecher. Claudiu Komartin, din Berceni. Trăiește între poeți și pentru poezie. Către viitor se uită, așa cum e și firesc, în ordinea poetică a lumii, cu scepticism.

19
/04
/17

Peste aproximativ o lună, în capitală debutează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Timp de o săptămână, în perioada 15-21 mai, peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări vor sosi la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 20 de evenimente, organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș.

19
/04
/17

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, revine între 20 și 23 aprilie, cu o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia.

19
/04
/17

Concertul nr. 1 în mi bemol pentru violoncel și orchestră de D. Șostakovici și Tablouri dintr-o expoziție, una dintre cele mai cunoscute partituri ale repertoriului rus, compusă de M. Musorgski și aranjată pentru orchestră de M. Ravel, se vor afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio.

19
/04
/17

George Bălăiţă unul dintre marii scriitori români contemporani, s-a stins din viață sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini vârsta de de 82 de ani. În iunie 2008, în cadrul Târgului Bookfest, Uniunea Scriitorilor din România i-a decernat lui George Bălăiță Premiul Naţional pentru Literatură pentru întreaga operă.

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.