Alchemia va găzdui expoziţia de fotografie urbană „Puzzled Bucharest“ semnată de către Vlad Eftenie
https://www.ziarulmetropolis.ro/alchemia-va-gazdui-expozitia-de-fotografie-urbana-puzzled-bucharest-semnata-de-catre-vlad-eftenie/

Vernisajul expoziţiei de fotografie urbană intitulată ,, Puzzled Bucharest” va avea loc vineri, 28 iunie, începând cu ora 18.30 la Alchemia, Centrul pentru arte contemporane.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

Vernisajul expoziţiei de fotografie urbană „Puzzled Bucharest“ va avea loc vineri, 28 iunie, începând cu ora 18.30 la Alchemia, Centrul pentru arte contemporane.

Oraşul este alcătuit dintr-o infinitate de planuri, vizibile şi invizibile. Fotografia lui Vlad Eftenie descompune realitatea în părţi mai mici, fiecare parte păstrând caracteristicile întregului. Nu întotdeauna privirea ansamblului poate ajuta privitorul sa parcurgă fluent ceea ce pare a fi real. Ca şi în viaţa cotidiană, coerenţa şi sensul global pot scăpa sub influenţa contradicţiilor sau paradoxurilor din prim plan.

Poezie prin fotografie

Uneori este necesară o dezasamblare completă a sistemului pentru a putea ajunge la esenţă. Astfel, puzzle-ul fotografic bucureştean propus prin această expoziţie este alcătuit din imagini care nasc sens local, la o scară mică. Puterea detaliului surprins de Vlad Eftenie aduce cu sine poveştile unei viziuni asumate fotografic. Poezia urbană este ingredientul subtil care străbate transversal ansamblul, oferind sensuri care ghidează privitorul prin realitatea cotidiană, oferindu-i noi repere.

Expoziție puzzle

Expoziţia-concept propune din nou o experienţă a interacţiunii: fotografiile sunt asamblate sub forma unui pattern, vizitatorii putându-şi însuşi imaginile preferate. Puzzle-ul capătă astfel mereu o nouă materialitate, până la epuizarea sa.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernsim.ro

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.