America de peste pogrom, un roman cinematografic semnat de Cătălin Mihuleac
https://www.ziarulmetropolis.ro/america-de-peste-pogrom-un-roman-cinematografic-semnat-de-catalin-mihuleac/

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac şi apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din ţară şi în ediţie digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeaşi editură.

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2014

”America de peste pogrom” pledează pentru reconcilierea cu ceilalţi, dar, în primul rând, pentru reconcilierea cu tine însuţi. Este o invitaţie la înţelegere şi toleranţă, care leagă ingenios sute de destine şi trei oraşe cu istorii fabuloase: Iaşi, Washington D.C. şi Viena.

Cătălin Mihuleac este un prozator şi dramaturg român. A publicat mai multe volume de proză scurtă şi romane, ultimele trei, inclusiv cel de faţă, la Editura Cartea Românească. Cărţile care l-au precedat, ”Zece povestiri multilateral dezvoltate” şi romanul ”Aventurile unui gentleman bolşevic”, au apărut în 2010 şi 2012.

Unele dintre povestirile sale sunt incluse în antologii naţionale şi internaţionale de proză scurtă. A susţinut lecturi publice, cu diferite prilejuri, la Paris, Praga, Viena etc. În paralel cu activitatea sa de prozator, câteva dintre piesele sale de teatru au fost puse în scenă sau au beneficiat de spectacole-lectură în ţară şi în străinătate.

Ca un tribut plătit tinereţii sale ziaristice, şi-a susţinut doctoratul în filologie, cu teza ”Pamfletul şi tableta. Jurnalism sau literatură?”, publicată la Editura Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, în anul 2009.

Foto: America de peste pogrom, Cătălin Mihuleac –cartearomaneasca.ro

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.