Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vin la emisiunea Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-si-serban-pavlu-vin-la-emisiunea-nocturne/

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro.

Un articol de Andrada Văsii|9 decembrie 2013

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne, care va fi transmisă la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro, de la ora 24.00.

Cei doi vor vorbi despre actoria de film sau de teatru, despre notorietate, vizibilitate în fim sau în teatru, despre cum se trăieşte din cele două arte, despre noile generaţii de actori români.

Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi pentru alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi cu modele reale.

Andi Vasluianu a făcut liceul la seral, într-o conjunctură dură şi nefavorabilă, dar asta nu l-a împiedicat să-şi dorească de la viaţă din ce în ce mai mult. „Sanda Manu m-a întrebat de ce nu am dat admiterea la facultatea de stat. I-am răspuns că nu sunt pregătit pentru nivelul acela. Iar ea s-a uitat la mine şi mi-a spus: «Ce înţelegi tu, dragă, prin a fi pregătit?» Atunci am înţeles ca pot”, îşi aminteşte Andi Vasluianu.

Andi Vasluianu: „Ţi se pune textul în faţă şi trebuie să joci“

„Actorii sunt angajaţi, primesc un salariu lunar şi nişte regizori îi distribuie sau nu în nişte spectacole. Eu fac atâtea alte lucruri în afară de a juca la teatru, şi nu doar film, încât nu mai pot spune că mă defineşte faptul că sunt angajat într-un teatru”, spune celălalt invitat al Marinei, Şerban Pavlu.

Citiți și: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

„Când intru într-un serial de televiziune, se termină totul. Tot ce eram obişnuit să se întâmple, adică să am timp să repet, nu se mai întâmplă. Timpul se comprimă”, mărturiseşte Andi Vasluianu, iar Şerban Pavlu completează: „Ţi se pune textul în faţa şi trebuie să joci. De-aia te-au angajat!”

Cele două declaraţii vin drept răspuns la remarca Marinei Constantinescu: „Mărturisesc că am aşteptat, pentru fiecare dintre voi, marele rol în teatru. Totuşi, notorietatea şi vizibilitatea voastră a venit din zona filmului.”

Andi Vasluianu la Nocturne

Andi Vasluianu, alături de Şerban Pavlu, în platoul emisiunii „Nocturne“

Iar Andi Vasluianu mai recunoaşte: „Eu am jucat şi în teatru, şi în film. Întâmplarea a făcut să fiu mai vizibil în film. E foarte complicat. Dar alţii nu au şansa asta.” Dar Şerban Pavlu spune concluzia: „Filmul corupe definitiv”.

Actualul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, regizorul de film Iulia Rugină, actorii Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, cineastul Vlad Păunescu.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Info:

Emisiunea Nocturne va fi difuzat astăzi, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook.

Foto credit: TVR, foto cu Andi Vasluianu

Citiţi şi:
12
/01
/17

Recent apărut în cadrul unui program al Asociaţiei One World Romania şi sub coordonarea criticului Adina Brădeanu, DVD-ul „Sahia Vintage III”, dedicat temei copiilor, adună zece documentare de scurtmetraj din timpul comunismului, a căror selecţie pune în discuţie memoria istorică, socială şi, mai ales, cinematografică.

12
/01
/17

Pentru prima oară, OSCAR WEEKEND aduce la București opt din cele nouă filme aflate în cursa pentru Oscar la categoria Cel mai bun film străin. „A Man Called Ove” în regia lui Hannes Holm, Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) este propunerea Suediei la Oscar și last entry în programul OSCAR WEEKEND.

11
/01
/17

Organizatorii Berlinalei au anunțat un alt lot de filme care vor fi prezentate în cadrul festivalului internațional de luna viitoare, printre care și sequel-ul comediei negre "Trainspotting" din 1996, El Bar (The Bar), ultimul film al spaniolului Álex de la Iglesia - autorul aclamatului "Balada triste de trompeta" -, dar și noul film cu supereroi în care apar Hugh Jackman, Patrick Stewart și Elizabeth Rodriguez. Festivalul de Film de la Berlin 2017 va avea loc în perioada 9 - 19 februarie.

09
/01
/17

Filme propuse la premiul Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" vor fi proiectate, de vineri până duminică, la Cinema "Elvira Popescu". Evenimentul, numit "Oscar Weekend", are loc la o săptămână de la deschiderea primei sesiuni de votare la premiile Oscar.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

07
/01
/17

CRONICĂ DE FILM Adevărul e că numai un regizor excesiv ca Xavier Dolan, puștiul minune și răsfățat al cinematografiei mondiale, putea oferi un rateu așa frumos ca „Juste la fin du monde”, câștigător al Grand Prix la Cannes în 2016.

06
/01
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub în cadrul omnibusului „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014), scurtmetrajul „Trece și prin perete” este o capodoperă în care Radu Jude, inspirându-se narativ dintr-o povestire, „În magazie”, a lui Cehov, comprimă o serie de idei extrem de ofertante.

06
/01
/17

Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță ultimele zile de înscrieri pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa.

05
/01
/17

În regia lui David Frankel, laureat al premiului Oscar, filmul „Collateral Beauty: A doua șansă” se mândrește cu o distribuție de cinci stele, din care fac parte Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

22
/12
/16

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unii dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land” va avea premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.