Andre Rieu, în premieră in România, în 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/andre-rieu-in-premiera-in-romania-in-2015/

Celebrul violonist, dirijor şi compozitor olandez Andre Rieu, va susţine un concert în România, în 2015. Andre Rieu a sosit la Bucureşti marţi, unde a anunţat detaliile concertului. Andre Rieu a postat, pe pagina sa de Facebook, o poză în care apare în faţa unui avion.

Un articol de Petre Ivan|9 decembrie 2014

Potrivit site-ului oficial al lui Andre Rieu, concertul va avea loc pe 13 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei. Andre Rieu este cunoscut, printre altele, pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss în 1987.

Preţul biletelor pentru acest concert este cuprins între 160 de lei (categoria 7) şi 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în reţeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

Dragi fani români, sunt pe drum spre Bucureşti unde voi face un anunţ important – Andre Rieu / facebook

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor.

Andre Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de cinci ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

În 1967, Andre Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973.Andre Rieu

În 1974, Rieu se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi Andre Gertier. Acesta îşi termină studiile în 1977, când primeşte Premier Prix.

A înfiinţat propria orchestră în 1978, Orchestra de Salon Maastricht. Nouă ani mai târziu, acesta avea să dirijeze primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, în prezent cea mai mare orchestră privată la nivel internaţional, alături de care concertează în întreaga lume.

CD-urile şi DVD-urile lansate de Andre Rieu s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare.

Andre Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca Andre Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

Foto: Andre Rieu – facebook, wikipedia

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.