Andrei Makine şi Johan Kobborg, în direct la Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-makine-si-johan-kobborg-in-direct-la-radio-romania-cultural/

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2013

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Johan Kobborg, supranumit „dansatorul clasic suprem”, unul dintre cei mai mari balerini şi  coregrafi ai lumii, va fi în 23 noiembrie, începând cu ora 22.20, invitatul emisiunii  interactive Music Show, realizată de Mihaela Soare.

Andrei Makine, scriitor distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, va fi în direct la Revista Literară Radio, duminică, 24 noiembrie, de la ora 12.00, într-un dialog cu Matei Martin.

Johan Kobborg (foto sus – stânga) a avut  o carieră excepţională ca prim balerin la Opera Regală Daneză apoi la Opera Regală „Covent Garden” din Londra şi a fost invitat, în spectacole sau gale, de către cele mai mari teatre şi companii de balet din întreaga lume: Teatrul Bolshoi (Moscova), La Scala Ballet (Milano), American Ballet Theatre (SUA), Mariinski Ballet (Sankt Petersburg), National Ballet (Canada), Tokio Ballet (Japonia), Staatsoper Wien (Austria),Hamburg Ballet (Germania), National Ballet of Cuba. etc.

În calitate de coregraf, Johan Kobborg a pus in scenă atât balete clasice („Romeo şi Julieta”, „Giselle”) cât şi spectacole originale, ca regizor şi coregraf: „La Sylphide” în 2005 şi  2012, „Napoli” în 2007, „Les Lutins” în 2009,  „Salute” în 2009 , „Alumnus” în 2011, toate fiind considerate adevărate evenimente.

În 2009, pentru spectacolul „La Sylphide”, la Moscova, Johan Kobborg a primit premiul ,,Masca de Aur” pentru cea mai bună producţie a anului.

Johan Kobborg va pune în scenă la Opera Naţională din Bucuresti, în luna decembrie, baletul ,,La Sylphide”, unul dintre cele mai mari succese ale sale.

Cititorii îl întâlnesc pe Andrei Makine

Andrei Makine se va afla la Bucureşti  în perioada 22-24 noiembrie, la invitaţia Institutului Francez din România.

Citiţi şi: Andrei Makine vine în România

Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, Andreï Makine va avea mai multe întâlniri cu cititorii, cu prilejul apariţiei în limba română a romanului „O femeie iubită”, publicat de curând în colecţia Biblioteca Polirom, şi în ediţie digitală, traducere din limba franceză de Daniel Nicolescu.

Andrei Makine

Andrei Makine, autorul volumului „O femeie iubită”

Născut în Siberia, dar stabilit la Paris spre sfârşitul anilor ’80, Andreï Makine se numără astăzi printre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de ţara de adopţie imediat după succesul răsunător al romanului Testamentul francez (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franţa: Prix Goncourt, Prix Médicis şi Prix Goncourt des Lycéens.

Scrise într-un stil sobru şi evocator inconfundabil, romanele sale au încântat publicul cititor, fiind traduse în peste patruzeci de limbi.

Info: 

Cele două emisiuni vor putea fi urmărite pe frecvenţele din toată ţara ale Radio România Cultural şi prin webcam pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto credit: Radio România Cultural, foto cu Andrei Makine

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

13
/11
/18

O jumătate de plic, gol, conținea o adresă. Primisem foaia de la fratele meu, care aflase adresa de la un coleg de muncă, din București, cu rude în Transilvania. Așa funcționau lucrurile, când funcționau. M-am dus la Poșta din orașul în care făceam liceul, Găești, am cumpărat un plic și timbre, iar seara am scris o mică scrisoare.

13
/11
/18

Lavinia Bălulescu tocmai a publicat două cărți. Una de poezie (scrisă împreună cu tatăl său, distinsul domn Constantin Bălulescu), „Zmeii sunt de treabă”, la editura Paralela 45. Și una de proză – „Terasa Fericirii” (editura Polirom). Iată ce ne propune spre lectură!

13
/11
/18

Grupul Editorial ALL va fi prezent, în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, la ediția cu numărul 25 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură. Vizitatorii sunt așteptați în standul ALL cu reduceri de până la 85%, noutăți editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize și cadouri dulci pentru cei mici.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

08
/11
/18

Editura Gama le propune cititorilor prezenți la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii și jocului: alegerea unei zile în care suntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediția din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, și o tombolă.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

29
/10
/18

Editura Humanitas vă invită marți, 30 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Ioanei Pârvulescu Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor. Desenele prezentate in volum sunt semnate de Mihail Coșulețu.