Andrei Serban, spectacol la Teatrul Naţional din Coreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-spectacol-la-teatrul-national-din-coreea/

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de artist pe contul său de Facebook.

Astfel, Andrei Serban a adaptat recent faimoasa poveste de dragoste „Chunhyangga” – o operă tradiţională coreeană, care, de peste un secol, continuă să fie foarte populară în Coreea de Sud.

Spectacolul va avea premiera în noiembrie, la Teatrul Naţional din Coreea, din Seul.

Kim Seong-nyeo, directorul artistic al Companiei Naţionale de Teatru „Changgeuk” din Coreea, spune că spectacolul regizat de Andrei Şerban va fi „fără pereche”, conform koreajoongangdaily.joins.com.

Kim Seong-nyeo povesteşte că i-a propus lui Andrei Şerban în urmă cu doi ani să realizeze acest spectacol.

„Am fost la Columbia University pentru a-l întâlni pe profesorul Şerban şi a-l ruga să regizeze «Chunhyangga», pentru că auzisem de reputaţia sa în ceea ce priveşte ingeniozitatea. Însă lucrurile nu au mers la momentul respectiv şi a trebuit să renunţ”, Kim Seong-nyeo.

Mai târziu, Andrei Şerban l-a contactat pe Kim Seong-nyeo şi i-a spus că şi-ar dori să încerce să regizeze „Chunhyangga”. Potrivit lui Kim Seong-nyeo, Andrei Serban se află în prezent în Coreea de Sud pentru preproducţia spectacolului.

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Andrei Serban a mai avut două colaborări cu Teatrul Naţional din Coreea.

În 2013, Andrei Serban a montat pe scena acestui teatru din Coreea de Sud spectacolul „Strigăte şi şoapte”, o producţie a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. Totodată, în 1997, Andrei Serban a dus spectacolul „Troienele”, după Euripide, în Coreea de Sud.

Regizorul român a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute. A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.

Foto cu Andrei Serban – facebooK

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.