Angela Gheorghiu va fi decorată de Regele Mihai pe 25 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-va-fi-decorata-de-regele-mihai-pe-25-octombrie/

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.   Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.

 

Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 91-a aniversare.

Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, şeful Casei Regale a României şi poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar ce au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, cu sprijinul Casei Regale a României, Angela Gheorghiu a realizat, zilele trecute, o sesiune foto pentru una din cele mai importante reviste glossy americane – MORE, a declarat biroul de presă al artistei.

Potrivit sursei citate, cel care a realizat această sesiune foto este Christian Witkin, unul dintre cei mai importanţi fotografi ai momentului din Statele Unite ale Americii. Supranumit şi „fotograful celebrităţilor”, Witkin a realizat de-a lungul timpului sesiuni foto cu cele mai importante personalităţi de la Hollywood.

Sesiunea foto cu soprana Angela Gheorghiu a fost realizată cu sprijinul Casei Regale a României, spaţiile de desfăşurare fiind Palatul Peleş şi Palatul Pelişor din Sinaia. iar sesiunea foto se înscrie în campania pe care Angela Gheorghiu a iniţiat-o personal, de promovare a României şi valorilor sale culturale, la nivel internaţional.

„Sesiunea foto a decurs excelent, în primul rând, pentru că am avut suficient timp în avans, iar Angela a fost absolut minunată. Am lucrat cu actori, regizori, pictori etc. Dar nimeni din lumea operei. În plus, nici în România nu am mai fost până acum, aşa că pentru mine sunt două premiere absolute. Angela a fost specială, a ştiut să mă inspire şi pe mine. A fost extrem de generoasă, ştie să se joace cu aparatul de fotografiat…. aşa cum numai starurile adevărate ştiu să o facă”, a spus Christian Witkin..

Celebrul fotograf mai spune că soprana se încadrează într-un gen separat. „La acest moment al carierei mele, atenţia îmi este îndreptată asupra regizorilor de film celebri, atleţi olimpici şi stele de cinema. Înainte de a veni în România, am realizat sesiuni foto cu Anthony Hopkins, dar şi cu creatorii celebrului serial «South Park». Angela Gheorghiu iniţiază pentru mine o nouă categorie de artişti. Pentru mine e întotdeauna important să lucrez cu cineva care e foarte bine plasat în domeniul artistic. Am avut şansa nemaipomenită da a sta de vorbă mai pe larg cu Angela Gheorghiu, un lucru extrem de important pentru mine, în momentul în care îmi aleg cadrele şi le corelez cu personalitatea artistului respectiv”, a afirmat Christian Witkin.

Acesta precizează că a încercat să obţină, în cadrul sesiunii foto cu Angela Gheorghiu, imaginea personalităţii sale. „Cred că am obţinut asta. Am reuşit să captez pe film două laturi ale personalităţii sale: una – cea a intepretului de operă Angela Gheorghiu, şi cealaltă – cea a omului Angela Gheorghiu, cu copilăriile sale, cu drăgălăşeniile sale… Nu ştiam cum se vor «dezvălui» aceste elemente ale personalităţii sale, dar, în final, totul a fost senzaţional. Iar sesiunea a ieşit minunat. Am reuşit să surprind versiunea Angelei Gheorghiu despre feminitate şi frumuseţe”, a explicat Witkin.

În prezent, Angela Gheorghiu se află la Milano, pentru seria de spectacole „La Boheme” pe care le va susţine la celebrul Teatru Scala (pe 26 septembrie şi pe 1, 4 şi 8 octombrie).

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este o adevărată stea a operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Christian Witkin, născut în 1966, la Manchester, este un celebru fotograf care îşi desfăşoară activitatea în SUA. Pictorialele realizate de Witkin au fost publicate în cele mai importante publicaţii americane, printre care Vogue, Elle, W, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, The New York Times Magazine, The London Sunday Times. Totodată, Witkin a realizat campanii publicitare pentru companii precum Gap, Nike, Calvin Klein, Levi’s.

Sursa: Mediafax

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.