Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/arhivele-fotografice-ale-ziarului-international-herald-tribune-scoase-la-licitatie/

Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris. De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris.

De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la ureche la instantanee cu Igor Stravinski, Jean Cocteau, Cary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon, Jean Seberg şi Maxim Gorki, câteva mii de fotografii de epocă, estimate între câteva sute de euro şi mai multe mii de euro, vor fi scoase la vânzare.

Aceste fotografii, regrupate în 300 de loturi, retrasează istoria secolului al XX-lea şi mai ales istoria relaţiilor politice, diplomatice, sociale şi culturale dintre Statele Unite şi Europa, afirmă reprezentanţii casei Drouot într-un comunicat.

Vânzarea este organizată de cabinetul de expertiză Viviane Esders, care a lucrat în strânsă colaborare cu editorii cotidianului pentru a alcătui o selecţie de imagini reprezentative.

Aceste tiraje de presă de epocă au servit pentru a ilustra cotidianul International Herald Tribune. Ele poartă adeseori marcaje de recadrare pentru publicare, în guaşă sau în cerneală, şi, pe verso, menţiunile tehnice şi datele de apariţie. Întreaga colecţie este estimată la 320.000 de euro.

În 1866, James Gordon Bennett Jr. moştenea New York Herald, înainte de a se stabili la Paris, în 1887, şi de a lansa, în acelaşi an, ediţia pariziană a ziarului. Paris Herald a fost apoi cumpărat în 1924 de Ogden şi Helen Reid, înainte de deveni, în 1967, International Herald Tribune.

Din 2003, ziarul a intrat în grupul New York Times, după ce a fost deţinut în regim de coproprietate de acest cotidian newyorkez şi de Washington Post.

Tirajele fotografice sunt expuse la Cercle France-Amériques din Paris până pe 13 noiembrie. Ele vor fi expuse la casa Drouot între 17 şi 19 noiembrie.

Licitaţia va avea loc pe 19 noiembrie, la ora locală 14.00.

 

Sursa: Mediafax

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. După succesul înregistrat la Cluj Napoca si Brașov, unde s-au jucat cate doua reprezentații cu casa închisă, "Micul Print" pornește mai departe în călătorie, oprindu-se si la Alba Iulia și Sibiu.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.