Arta de a face selfie-ul perfect, predată la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-de-a-face-selfie-ul-perfect-predata-la-londra/

Studenţii de la colegiul City Lit din Londra vor învăţa arta de a face fotografia de tip autoportet perfectă, în cadrul unui curs care promite să le „‘îmbunătăţească înţelegerea selfie-ului”.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2015

Cursul intitulat „Arta autoportretului” costă în jur de 132 de lire sterline, iar studenţii trebuie să aibă propriul „băţ” pentru selfie, informează dailymail.co.uk. În timpul cursului, care va avea patru şedinţe, studenţii vor învăţa cum să folosească „lumina şi detaliile semnificative”.

De asemenea, cei interesaţi de fotografie vor avea oportunitatea de a dezvolta noi idei pentru a face pozele mai relevante pentru scopurile lor, notează Mediafax.

Moda fotografiilor de tip selfie a început în jurul anului 2012 şi nu pare să dea semne că ar slăbi în intensitate.

„Selfie” reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare.arta

Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, „selfie” numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster. De asemenea, „selfie” a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

Platforma online Twitter a declarat 2014 anul „selfie”, după ce poza realizată la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de către Ellen DeGeneres a fost redistribuită de peste trei milioane de ori, ceea ce a reprezentant un record.

Trendul „Selfie” a devenit atât de popular, încât a fost realizată şi o melodie, „#Selfie”, de The Chainsmokers, care a depăşit 270 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Foto: Arta, selfie – facebook

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.