Aşteptându-l pe Godot, pe scena Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/asteptandu-l-pe-godot-pe-scena-teatrului-national-din-sibiu/

Luna noiembrie readuce pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca una dintre cele mai de succes producţii ale ultimilor ani: spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete. Reprezentaţia va avea loc duminică, 9 noiembrie, ora 19:00.

Un articol de Petre Ivan|5 noiembrie 2014

„Aşteptându-l pe Godot” a avut premiera în anul 2005. De atunci spectacolul a fost prezentat în turnee mondiale pe mai multe continente, cu un imens succes, în anul 2012 fiind producţia cea mai bine vândută din cadrul Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogotà (Columbia).

În acelaşi an spectacolul a facut parte din secţiunea Focus Silviu Purcărete – un univers regizoral, din cadrul FNT.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stanca, Pali Vecsei și Alexandru Nicoară, alături de muzicienii Sena Ducariu (pian), Aurel Tancu (violoncel) și Lacrima Maria Stănescu (vioară).

Montarea lui Silviu Purcărete are la bază traducerea lui Gellu Naum, iar scenografia este un proiect personal al regizorului.

„Mereu pe muchie de cuţit între dialogul real şi alunecările în ireal, în iraţional, în virtual, în vis. Piesa lui Beckett are în spectacol un tip de montaj cinematografic. Un traseu din timpi scurţi, sacadaţi, care marchează mult mai evident devierile spre ficţiune, spre imaginaţia celor doi. Spre pendularea halucinantă între esenţe şi aparenţe.” – Marina Constantinescu

Aşteptându-l pe Godot – INFO

de Samuel Beckett

duminică, 9 noiembrie 2014, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

REGIA: Silviu Purcărete;

SCENOGRAFIA: Silviu Purcărete;

DISTRIBUŢIA: Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Alexandru Nicoară;

PIAN: Sena Ducariu;

VIOLONCEL: Aurel Tancu;

VIOARĂ: Lacrima Maria Stănescu

durata aproximativă: 2h cu o pauză de 10 min

preţ bilete: 15 lei; 10 lei

Foto: Aşteptându-l pe Godot – tnrs.ro

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

09
/11
/17

"Ayrton Senna, comedia muzicală" a avut premiera pentru presă, marţi seară, la Teatrul Riachuelo, din Rio de Janeiro, iar realizatorii speră ca prin acest spectacol să păstreze vie în memoria brazilienilor legenda pilotului triplu campion mondial de Formula 1.

09
/11
/17

"Lucian Pintilie este unul dintre puţinii regizori români înaintaţi în vârstă şi activi în perioada comunistă care îi influenţează pe realiştii sceptici ai generaţiei tinere, dintre care cei mai mulţi dispreţuiesc perspectiva obtuză şi alegorică, precum şi politica de compromis a vechii generaţii (...)” scria cunoscutul critic de film american A.O. Scott, în urmă cu 5 ani, în New York Times.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

08
/11
/17

Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, organizează luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică de la Teatrul Metropolis, str. Mihai Eminescu, nr.89 - audiţia cu public, în avanpremieră, a spectacolului: OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso.

08
/11
/17

"Îmi pare rău să o spun, dar nu mai există diferenţe, nu mai este respect. Nu am nimic împotriva persoanelor gay, dar, noi, bărbaţii, suntem făcuţi pentru a iubi femeile" - Alain Delon. Unul dintre simbolurile cinematografiei franceze împlinește, astăzi, 82 de ani!

07
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Talent? Har? Inițiere? De mai bine de o sută de ani, critici de artă (și nu numai) din lumea întreagă privesc, discută, comentează opera celui care avea să promoveze esența simbolică a formei, ca manifestare artistică definitorie pentru secolul XX: Constantin Brâncuși (1876-1957).

07
/11
/17

Premiul Goncourt, cel mai prestigios trofeu din literatura francofonă, a fost decernat luni scriitorului Eric Vuillard pentru romanul "L'ordre du jour". Tot luni a fost atribuit și premiul Renaudot, care a revenit în acest an scriitorului Olivier Guez pentru volumul "La disparition de Josef Mengele".