Atelier de accesorizat cu nasturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-accesorizat-cu-nasturi/

Button up! la PROIECT 13 Atelier de accesorizat cu nasturi   Bucureşti, 12 februarie 2013, CREATIVE ARTS organizează sâmbătă, 16 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de accesorizare cu nasturi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi reinventa un obiect vestimentar, un obiect decorativ şi […]

Un articol de Judy Florescu|14 februarie 2013

Button up! la PROIECT 13

Atelier de accesorizat cu nasturi

 

Bucureşti, 12 februarie 2013, CREATIVE ARTS organizează sâmbătă, 16 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de accesorizare cu nasturi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi reinventa un obiect vestimentar, un obiect decorativ şi veţi realiza un accesoriu cu ajutorul banalilor nasturi.

Button up! reprezintă cel de-al şaselea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012-primăvară 2013.

Atelierul se adresează persoanelor care vor să înveţe cum să reinventeze o ţinută sau îşi doresc să descopere modalitatea prin care îşi pot personaliza decoraţiunile interioare preferate.

Participanţii la atelier vor învăţa cum să imprime personalitate hainelor din garderoba personală. Cu ajutorul nasturilor, cursanţii vor reinventa  pulovere, rochii, tricouri, paltoane, pantofi şi alte obiecte vestimentare. De asemenea, persoanele prezente la atelier vor crea accesorii precum: coliere, brăţări, cercei, broşe care vor aduce un plus de culoare ţinutelor de zi cu zi.

Obiectele decorative vor obtine si ele un look nou. Vazele, tablourile, oglinzile, cutiile colectoare vor fi transformate în obiecte unice de design interior

Fiecare cursant va avea la dispoziţie instrumente şi materiale (ace, papiote de diferite culori, nasturi, accesorii, etc.) necesare pentru a reinventa obiectelor vestimentare,  decoraţiunile care au nevoie de mai multă culoare şi pentru a crea accesorii jucăuşe şi deosebite.

Cursanţii pot veni cu orice articol vestimentar şi obiect decorativ pe care doresc să le personalizeze. Accesorizarea va fi realizată în funcţie de stilul fiecărei piese vestimentare sau decorative şi de dorinţa participanţilor. Veţi vedea că folosind doar nasturi puteţi recrea un stil vesel sau office, de zi sau pentru ocazii speciale

La finalul atelierului fiecare participant își va lua acasă obiectul vestimentar personlizat şi accesoriile create.

Anca Spiridon, trainer Creative Arts: “Cred în accesorii și în accesorizare. Cred că o ținută poate fi preluată dintr-o vitrina, de pe un site sau de pe catwalk fără să fie filtrată prin personalitatea persoanei care o poartă. În schimb, un accesoriu este ca o prelungire a stilului nostru. Alegem conştient să îl adoptăm și din acest motiv trebuie să reflecte adevărata esență a stilului personal. Aș vrea ca, măcar o dată, toată lumea să construiască o ținută în jurul unui accesoriu și să poata observa diferență pe care o face acesta. Cineva a spus odată că nu avem un suflet, ci suntem un suflet. Avem un trup și, aș putea adauga, ne purtăm sufletul pe dinafară prin toate aceste manifestări mărunte sau statement.”

Workshop-ul organizat de Creative Arts se va desfăşura în atmosferă boemă, specifică ceainăriei Caffé D`Arthé. Toţi participanţii se vor delecta cu ceaiuri, cocktail-uri nonalcoolice, sortimente variate de ciocolată caldă numai bună pentru sezonul rece, cu dulciuri și dulceţuri homemade delicioase.

 

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. După succesul înregistrat la Cluj Napoca si Brașov, unde s-au jucat cate doua reprezentații cu casa închisă, "Micul Print" pornește mai departe în călătorie, oprindu-se si la Alba Iulia și Sibiu.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

17
/02
/17

Într-o zi de 17 februarie avea loc, la Milano, premiera mondială a operei "Madame Butterfly" de Puccini. Tot într-o zi de 17 februarie încetau din viață Giordano Bruno (susţinător al teoriei coperniciene conform căreia Pământul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui şi în jurul propriilor axe) și celebrul dramaturg francez Moliere (Jean Baptiste Poquelin).

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).