Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-actorie-cu-mihaela-mihut/

ACTORS AT WORK, Atelierul de Actorie condus de MIHAELA MIHUT aduce în România Metoda lui Lee Strasberg.

Un articol de Petre Ivan|18 aprilie 2014

Înfiinţat în anul 1947, Actors Studio este cunoscut pentru Method Acting, o abordare a muncii actorului iniţiate şi dezvoltată de către Group Theatre, bazată pe inovaţiile lui Constantin Stanislavski.

Actors Studio a ajutat de-a lungul deceniilor la împlinirea artistică a unor actori de prestigiu precum: Marlon Brando, Steve McQueen, Robert de Niro, Al Pacino, Jon Voigt, Geraldine Page, Sean Penn, Harvey Keitel, Ellen Burstyn, Marilyn Monroe sau Robin Williams.

Mihaela Mihut

Mihaela Mihuţ a fost admisă ca membră permanentă (lifetime member) la Actors Studio în anul 1999. În acest răstimp, Mihaela a lucrat în sesiunile săptămânale ale Studioului alături de alţi membri, la numeroase proiecte teatrale, iar in paralel Mihaela predă cursuri de actorie la School of Visual Arts (SVA), una din cele mai prestigioase şcoli de profil din New York.

Despre Metoda lui Lee Strasberg

Metoda este o cale de a lua
legatură cu sinele tău, dar te şi învaţă şi te
îndrumă, prin diverse exerciţii, cum ar fi
relaxarea, concentrarea, simţul memoriei,
memoria afectivă, momentul intim (privat),
exerciţiul animal, magicul „dacă“, prin obiecte,
substituţii, mărturisire, circumstanţe existente,
analiză pe text, nu să fii indulgent cu sinele ci
mai degrabă să încerci căi diferite de a depăşi
obstacolele şi a le folosi pentru a crea
necesitatea atingerii unui scop… şi de a reuşi.

Tehnica Metodei reflectă şi îndrumă acest
proces, dând naştere unor replici reale,
surprinzătoare, ale dinamicii comportamentului
uman.

INFO Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ

Program – durata 4 zile / 12 – 15 Mai, 2014 – între orele: 16:00 – 22:00 (grup de seară)

150 euro/participant, maximum 25 participanti

19 – 22 Mai, 2014 – intre orele: 10:00 – 16:00 (grup de dimineata)

150 euro/participant, maximum 25 participanti

Clase private si semi-private (3-5 particpianti) disponibile la cerere.

Pentru inscriere contactati: 0725-16 42 13 (Ioan Serban) saue-mail: [email protected] / Adresa: Str.Popa Nan, 82, etaj 1

Foto cu Atelier de Actorie – Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ

03
/02
/17

Marele Bal al Operei din Cluj Napoca va avea loc, în acest an, pe 4 martie 2017, la un sfert de secol, de la prima ediţie. Eveniment unic de impact național, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj, Marele Bal al Operei ajunge la cea de-a XXII-a ediţie.

03
/02
/17

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la ora 19:30, în sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

03
/02
/17

Teatrul Tineretului are plăcerea de a anunța cea dintâi premieră a anului 2017: Un stejar de Tim Crouch, regia Bobi Pricop. Reprezentațiile vor avea loc cu participarea extraordinară a actorilor Claudiu Bleonț și Ana Ciontea, în zilele de sâmbătă, 4 februarie, și duminică, 5 februarie, de la ora 19.00.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

03
/02
/17

Concluzie: e unul dintre cele mai frumoase, luminoase, bine jucate, credibile și emoționante spectacole pe care le-am văzut de multă vreme încoace. Simplu. Iar o prietenă actriță îmi șoptește că rar vezi mașiniștii aplaudând o piesă din culise. Înseamnă că chiar „a coborât Îngerul”. Un spectacol frumos te pune pe gânduri (nu negre), îți dă bucurie (nu -doar- hlizeală goală) și îți dă un ”ceva” pe care îl porți, apoi, cu tine ca pe o bijuterie pe dinăuntru, mult timp.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

02
/02
/17

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat pe pagina de Facebook a formaţiei un videoclip în care cântă despre România, în contextul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, notează. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

Coregraful suedez Mats Ek și balerina Ana Laguna au primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale". Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul zilei UNATC "I. L. Caragiale".