Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”
http://www.ziarulmetropolis.ro/au-fost-puse-in-vanzare-biletele-pentru-festivalul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, organizat de Asociaţia Culturală BIS, se va desfăşura anul acesta în toamnă. Maratonul teatral propriu-zis (9-10 septembrie 2017) rămâne neschimbat, el fiind urmat de încă cinci zile bonus (11-15 septembrie), perioadă în care va avea loc câte un spectacol pe seară.

Un articol de Liliana Matei|20 August 2017

Deschiderea oficială a evenimentului (9 septembrie ora 19:00, Sala Thalia) va oferi publicului unul dintre cele mai savurate și mai premiate spectacole ale anului 2016. Este vorba despre comedia MaRó, pe texte de Csaba Székely, în regia lui Andi Gherghe, produsă de trupa teatrului independentent Yorik Stúdió, din Târgu-Mureș. Csaba Székely este unul dintre cei mai talentați dramaturgi din România. Textele sale au fost puse în scenă de nenumărate ori, atât în țară, cât și în Ungaria, obținând importante premii, printre care și cel oferit de BBC pentru cea mai bună piesă europeană (Do You Like Banana, Comrades?).

MaRó (foto) cuprinde zece povești haioase, ce prezintă în cheie comico-ironică tensiunile româno-maghiare, fiind catalogat de public drept un spectacol la care „râzi cu lacrimi“. Dovadă stau numeroasele distincții, printre care Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie la Festivalul Comediei Românești de la București (ediția 2016), Premiul pentru interpretare masculină și feminină, în cadrul aceluiași festival, Premiul pentru debut la Bucharest Fringe 2016 și Premiul special al juriului la Festivalul de Comedie de la Galați 2016. Spectacolul prezintă zece întâmplări din satele secuiești, abordând cu curaj și mult umor problema delicată a obsesiilor național- identitare. Ridicolul pornirilor extremiste este ilustrat atât prin intermediul comicului de limbaj cât și a celui de situație, scenele fiind separate de momente muzicale și coregrafice, ce accentuează viziunea parodică. Programul festivalului va continua cu Rovegan (9 septembrie, ora 21:30, Teatrul Gong ―sala de la etaj), un spectacol social, având ca temă migrația economică și exodul creierelor.

Lightwave Theatre Company― companie de teatru independent cu păpuși în mărime naturală, cunoscută publicului sibian datorită spectacolului Reflection, jucat anul trecut în cadrul Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, va fi prezentă la această ediție cu Sunt eu, Annabel (9 septembrie, ora 23:30, Hala UNIMAT), un spectacol sensibil, despre o fetiță care recreează realitatea prin forța imaginației. Spațiul halei industriale UNIMAT oferă un cadru plin de mister acestei incursiuni poetice în vremea copilăriei și adolescenței.

Cu spectacolul Open, în regia Letei Popescu (10 septembrie, ora 01:30, Studioul CAVAS, ULBS), Asociația Reciproca din Cluj-Napoca abordează diferitele forme ale iubirii contemporane. „Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de single sau open?“, „Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la marea iubire, care, fie nu apare, fie a dispărut deja?“, „Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive?“ sunt câteva dintre întrebările pe care le ridică spectacolul.

ATRIUM CLASSIC CAFE va găzdui pe 10 septembrie spectacole de comedie începând cu ora 01:30 până dimineață: Nimeni nu știe ce e în inima mea, un one-man show cu Florin Coșuleț, produs de C’Art Fest & BisTeatru, ce aniversează zece ani de când se joacă sold out; Din înțelepciunea lui Dorel, un spectacol de viață, cu viață, de Andrei Ciopec și un live show matinal cu Alex Ștefănescu, 7 piese de teatru cântate și repovestite de Alex Ștefănescu. Tot pe 10 septembrie, începând cu ora 11:30, la Librăria Humanitas, Dan Vasiliu va susține o conferință cu tema ,,Teatrul aflat în căutarea autorului“.

La această ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” Bis Teatru va întâmpina publicul cu premiera oficială a spectacolului Trenul cu 2 locomotive, un performance cu și de Charlie Fălămaș (în premieră de la ora 00:00 în Imperium Pub și în reluare de la ora 03:00 în același spațiu).

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul festivalului www.respirateatru.ro, precum și pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru.

Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro și de pe siteul www.kompostor.ro.

Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentații― cu excepția celor de la SalaThalia (MaRó și Povestea Chitarei)― este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Pentru vizionarea comediei MaRó din deschiderea festivalului, spectatorii vor plăti 30 lei (bilet întreg), sau 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari), iar pentru Povestea Chitarei ―30 lei (bilet întreg) și 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari). De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 9-10 septembrie (inclusiv deschiderea oficială) la prețul de 120 lei. Un loc aparte în programul festivalului îl ocupă spectacolul pentru copii Povestea pătratului, la care accesul se face pe baza unui bilet la prețul de 10 lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

25
/09
/17

Remarcabila rezistenţă în timp (12 ani) a proiectului de audiţii radiofonice cu public, organizate de redacţia Teatrului National Radiofonic (proiect iniţiat şi promovat de regizorul Mihai Lungeanu) se datorează unei strădanii susţinute de a descoperi şi comenta realitatea din spatele „cortinei sonore” cu care genul teatrului radiofonic îşi atrage şi provoacă ascultătorii.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

24
/09
/17

„UFO” (OZN – dar pe englezește) se joacă la Teatrul Național din București, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

Page 1 of 65112345...102030...Last »