AUDIO-VIDEO Mari actori în mari spectacole, la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/audio-video-mari-actori-in-mari-spectacole-la-undercloud/

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Țăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marţi, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ şi „Mecanica Inimii“ şi va continua până sâmbătă, 31 august.

Un articol de Corina Vladov|19 august 2013

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Ţăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marți, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ și „Mecanica inimii“ și va continua până sâmbătă, 31 august.

Spectacolul din deschiderea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD își propune să crape ușa de la cabina actorului și să permită spectatorilor să privească, să se amuze, să fie impresionați, să-l privească altfel pe măscărici.

Prin lentilele lui Cehov, Horațiu Mălăele, în calitate de regizor-actor, creează prototipul artistului dispus să renunțe la sine pentru a lăsa ce este mai bun în el pe scenă. Reușește, alături de Niculae Urs, să spună o poveste care cu siguranță îi va țintui pe scaun chiar și pe aceia care nu sunt obișnuiți să treacă pragul unui teatru. Spectacolul începe la ora 19.30 la Sala Mare (Sala de Cinema „Horia Bernea“) a Muzeului Ţăranului Român.

UNDERCLOUD își propune prin spectacolele-lectură să lanseze pe scenă texte necesare momentului în care trăim, povești care merită să prindă viață.

Seria debutează marți, 20 august, de la ora 21.00, cu „Mecanica inimii“, dramatizare de Chris Simion după romanul cu același nume lansat în 2007 de scriitorul francez Mathias Malzieu. Spectacolul care se va juca la Sala Mică (Clubul Ţăranului) se bucură de o distribuție remarcabilă: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marian Râlea și Vlad Zamfirescu se alătură regizoarei Chris Simion într-o aventură despre dragostea care smintește. Dacă v-a plăcut „Micul prinț“, Chris Simion vă invită să gustați și din „Mecanica inimii“, „o carte ca o inimă de turtă dulce pentru copii mari”.

Cea de-a doua zi a festivalului stă sub semnul efervescenței mișcării.

Pentru că UNDERCLOUD își propune să susțină teatrul tânăr și foarte tânăr, din selecția festivalului face parte spectacolul care a câștigat premiul pentru cea mai bună creație coregrafică în 2013 la Gala Absolvenților UNATC – Master.

„Zic Zac“ este un spectacol de teatru-dans creat de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu, cu Andrea Gavriliu (care a primit și premiul pentru cea mai bună intepretare într-un spectacol coregrafic la Gala Absolvenților), Ștefan Lupu și Gabriel Costin. „Zic Zac“ este un spectacol care dărâmă prejudecățile în ceea ce privește dansul contemporan, ermetic și pretențios, un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate.

Începând cu ora 21.00, curtea interioară a Muzeului Țăranului Român va străluci sub reflectoarele primului spectacol de teatru acrobatic din România: „Omul Pescăruș sau Drumul spre frumos“. Inspirată de Cirque du Soleil și de nuvela Pescărușul Jonathan Livingstone a lui Richard Bach, Chris Simion a construit, cu ajutorul coregrafului Doru Mois, un spectacol impresionant susținut de acrobații trupei Xtreme și de actorii Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, formează juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele se găsesc la Clubul Țăranului și online pe www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 35 de lei. Accesul este gratuit la spectacolele „Kairos“, „Clasa Noastră“, „Pisica Verde“ și „Omul Pernă“ (premiate în Gala Absolvenților UNATC 2013). Pentru informații puteți suna la 0727.100 856 sau ne puteți contacta pe www.daya.ro.

Foto: Cosmin Ardeleanu (fotografia cu Horaţiu Mălăele) şi Teatrul Metropolis (fotografiile cu Marius Manole şi Maia Morgenstern)

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.