Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventurile-lui-sacha-in-castelul-fermecat/

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase şi ilustrată de Alexia Udrişte, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timişoara, Iaşi, Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2017

În luna iunie, scriitorul Iulian Tănase va lansa cartea Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat și va face ateliere de storytelling cu copii și cititori astfel:

Joi, 1 iunie, la Timișoara, la librăria La Două Bufnițe, de la ora 17.00.

Duminică, 4 iunie, la Iași, în cadrul Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții – Grădina Casei Pogor, de la ora 16.00.

Marți, 6 iunie, la Brașov, la Librăria Humanitas, de la ora 18.00 (atelier de storytelling&storydrawing alături de Alexia Udriște).

Joi și vineri, 8 iunie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, de la ora 18.00 (atelier de storytelling).

Miercuri, 14 iunie, la Sibiu, la Librăria Humanitas, de la ora 18.00.

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, volum apărut la Editura Nemi, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu, este o minunată poveste despre cum Sacha și tatăl său asistă cu surprindere la felul în care lucrurile obișnuite dintr-un simplu apartament de bloc se pot transforma în lucruri miraculoase prin puterea imaginației. Aventurile lui Sacha

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc.

Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha.

De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.

Foto: Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, Iulain Tănase – facebook

12
/06
/18

Cartea „Pădurea întunecată”, scrisă de Nicole Krauss, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în anul 2018 (traducere din limba engleză și note de Luana Schidu).

08
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Roma antică a rămas mereu tributară culturii grecești. Opera lui Seneca, născut cu cinci ani înainte de era noastră, o dovedește din plin. Născut la Cordoba (Spania) într-o familie din nobilimea provincială (tatăl său scrisese un prețios tratat de oratorie) și educat la Roma, el s-a dedicat în primul rând filosofiei, adoptând stilul de viață excesiv de sobru al stoicilor.

07
/06
/18

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România şi le punem la luptă faţă în faţă. Cel care va câştiga confruntarea va fi declarat cartea lunii...

05
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT O matrice spirituală deosebită de a europenilor face ca lumea indiană, acel conglomerat unde se vorbesc 15 grupe de limbi, cu literatură și tradiții culturale proprii, să surprindă în permanență, să intereseze prin uimitoarea diversitate și în același timp prin coeziunea extraordinară.

04
/06
/18

METROPOLIS SPECIAL După ce a cucerit planeta cu „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” (Polirom, 2017), istoricul israelian Yuval Noah Harari și-a îndreptat privirea spre ce va urma. „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului” (Polirom, 2018) este o incursiune în lumea imaginară a ceea ce ar putea fi.

01
/06
/18

“În primii ani de viață am locuit într-o cămăruță, împreună cu părinții mei, care abia se căsătoriseră, cu un an în urmă, erau niște oameni foarte tineri. Și în acea cameră de câțiva metri pătrați se desfășura toată viața noastră, toată viața familiei. Era ciment pe jos, era un pat în care dormeam toți trei. și pe marginea căruia, mama, ținându-mă în brațe, îmi citea. E prima mea amintire. (...)”, mărturisea Mircea Cărtărescu, într-un interviu pentru emisiunea DIGICULT. Născut într-o zi de 1 iunie, la fel ca și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, Mircea Cărtărescu împlinește, astăzi, 62 de ani.

30
/05
/18

METROPOLIS SPECIAL 7 destinații din romanele momentului – din New York până la Tōkyō, din Bogotá la Calcutta, din Tripoli până în Sicilia și de acolo la Ierusalim...

29
/05
/18

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.

28
/05
/18

Constelația celor șapte stele a dat, din Antichitate până în Renaștere, numele mai multor grupări literare. În Franța secolului al XVI-lea, tot atâția poeți, șapte, s-au strâns în jurul lui Ronsard, „acest poet prea falnic din culmea-i prăvălit”, cum îl numește Boileau.