Balul Bucurestiului Interbelic – perla Lunii Bucureștilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/balul-bucurestiului-interbelic-perla-lunii-bucurestilor/

Joi, 22 mai, de la ora 20.00, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la a cincea ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic, un eveniment retro intrat în tradiţia manifestărilor culturale din capitală.

Un articol de Elena Simion|9 mai 2014

Balul Bucurestiului Interbelic este un eveniment oferit iubitorilor Bucureștiului istoric, dar și celor pasionați de fascinanta lume interbelică. Poți retrăi atmosfera petrecerilor de altădată, cu ajutorul costumației din anii ’20-’30, ascultând muzica din perioada interbelică (jazz, foxtrot, charleston sau tango), într-unul dintre cele mai frumoase palate de pe Calea Victoriei – Cercul Militar Național.

Aflat la cea de-a V-a ediție, Balul este una dintre manifestările culturale care sărbatoresc capitala, promovează istoria și cultura orașului, în cadrul festivalului Luna Bucurestilor (9 mai – 9 iunie).

Ca în fiecare an, evenimentul organizat de Fundația Calea Victoriei în parteneriat cu Cercul Militar Național se va desfășura în două săli impresionante prin frumusețea arhitectonică: Sala Bizantină și Sala Gotică din Cercul Militar Național.

Începând din acest an, Festivalul Luna Bucureștilor și Balul se vor desfășura sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta.

Atmosfera petrecerii va fi animată de actorii de comedie Smaranda Caragea si Nae Alexandru, care vor da viață unor personaje din epocă.

Programul Balului include demonstrații de dansuri de epocă, muzică din anii ’20-’30, masa festivă, multă socializare și amuzament. La această petrecere elegantă se pot câștiga un premii, dacă te remarci printre cei mai dezinvolți dansatori sau porți unul dintre cele mai bune costume de epocă.

Vestimentația participanților la bal trebuie să fie de inspirație interbelică: rochii charleston, perle și accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seară.

Balul Bucurestiului Interbelic Programul LUNII BUCUREȘTILOR 2014:

  • Vineri, 9 mai, 18:30 – Conferința “Luna Bucureștilor: Cum se distrau bucureștenii în interbelic?”, cu istoricul Anita Sterea, la sediul Fundației Calea Victoriei – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate
  • vineri, 16 mai, 18:30 – proiecția unui film de epocă – Sala de Cinema a Cercului Militar Național – “Visul unei nopți de iarnă” – invitat regizorul Vlad Trandafir – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)
  • Joi, 22 mai, 20:00 – Balul Bucurestiului Interbelic – Sala Bizantină și Gotică (taxă de participare: 150 ron / 135 ron posesorii cardului de fidelitate)
  • Sâmbata, 31 mai, 17:00 – Concert Musica Viva: Arii, lieduri si vocalize, cu Musica Viva si soprana Andreea-Madalina Barbu la UNMB (Conservator) (taxa: 30 ron / 25 ron) – înscriere pe [email protected]
  • Miercuri, 4 iunie, 19:00 – proiecție de interviuri cu personalități din “Colțuri de București”, în prezența regizorului Vlad Trandafir – Colecție de confidențe, petrecute în colţuri din Bucureşti, împărtășite de iubitori de Bucureşti: Neagu Djuvara, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, Vintilă Mihăilescu, Adina Nanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Ipate și Eugen Istodor, la Urbanesc – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)
  • Sâmbata, 7 iunie – Plimbare culturală în Parcul Herăstrău (fost Luna Bucureștilor) și zona de nord, cu istoricul Anita Sterea – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)

Informații legate de înscriere: [email protected]

tel.:0723 167 892 sau 021-321.30.22

Foto cu Balul Bucurestiului Interbelic 2012, 2013 – Cristiana Oprea, Fundația Calea Victoriei



18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).