BiblioCity – manifestări culturale de amploare în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bibliocity-manifestari-culturale-de-amploare-in-bucuresti/

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|20 septembrie 2013

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în București. Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean“ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în Teatrul „Ion Creangă“).  Într-un autobuz RATB.  Cultura pentru toți a încăput într-un autobuz, iar la sfârșit cei prezenți s-au putut delecta cu o piesă de teatru reușită.

Este ora 13.10, iar autobuzul este pe jumătate plin. Doi jurnaliști își montează camerele de filmat, şoferul deschide şi închide uşile autobuzului, iar curioșii încep să se adune în jurul maşinii. Ora 13.20: autobuzul aproape s-a umplut: „ce se petrece?’’ întreabă un participant;  „Conferință de presă. De lansare“, răspunde altcineva. Ora 13.30: a început conferința.

Pe 22 septembrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității va avea loc ziua Turismului Cultural Bucureștean. Sau Bucureștiul văzut cu alți ochi – tururi gratis, cu ghizi informați. Excursii prin București, un Bibliocity, pe care credem că îl cunoaștem, dar despre care, se pare, mai avem câteva lucruri de aflat.

BiblioCity – excursii gratuite şi tururi ghidate

Excursiile gratuite vor avea loc după un program prestabilit.

Traseul nr. 1:  TUR PIETONAL ÎN ATELIERELE ARTIŞTILOR DIN BUCUREŞTI. Plecarea, la ora 10.30 din Pasajul Universității.

Traseul nr. 2: DESCOPERĂ ZONA IOANID. Plecarea, la ora 11.00 din fața Librăriei Cărturești-Magheru.

Traseul nr. 3: PLIMBARE PRIN CARTIERUL EVREIESC. Plecarea, la ora 11.00, din fața Templului Coral.

Traseul nr. 4: BUCUREŞTI: DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ÎN PREZENT. Plecarea, la ora 11.00 și la ora 17.00 din zona Unirii (la ceasul de la Fântână).

Traseul nr. 5: RELIGIE ŞI COMUNISM. Plecarea, la ora 13.00 de la intrarea magazinului H&M (clădirea Unirea Shopping Center).

BiblioCity

Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean’’ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în teatrul Ion Creangă).

Traseul nr. 6: PE URMELE ARHITECTULUI NICOLAE CERCHEZ. Plecarea, la ora 16.00 din fața gurii de metrou spre Teatrul Național.

Traseul nr. 7: CALEA VICTORIEI – ISTORIC ŞI MODERNITATE. Plecarea, la ora 17.00 din părculețul aflat în fața blocului turn (Piața Națiunilor Unite).

Citiţi şi: BiblioCity – Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează „Ziua Turismului Bucureştean”

Aflat sub motto-ul „Zece zile, Zeci de locații, Zeci de evenimente inspirate din cărți!“ evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Café, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.

BiblioCity 2

Nicolae Iliescu a fost prezent la conferința de presă ca reprezentant al Bibliotecii Metropolitane București.

Timp de 10 zile, prin intermediul BiblioCity, Biblioteca Metropolitană Bucureşti oferă publicului un maraton de manifestări diverse, show-uri culturale atractive, lansări de carte, reprezentații teatrale, lecturi publice, proiecții de filme, expoziții, simpozioane, ateliere creative, acțiuni de tip Street Art care vor avea ca punct de plecare minunata lume a cărţilor.

Pentru programul complet vizitaţi www.bibliocity.ro

 

14
/09
/18

Cătălin Dorian Florescu este invitatul primului eveniment Humanitas din această toamnă de la Librăria Cișmigiu. Marți, 18 septembrie, de la ora 19, Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrășconiu despre cel mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu.

12
/09
/18

Noua sufragerie-librărie din La Petite Bouffe-Cotroceni (zisă și „La Pisicul ghiftuit“) propune „o mică ghiftuială“ culturală lunară. Doritorii sunt invitați, așadar, în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe-Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38).

12
/09
/18

Dar să vedem ce cumpărături a mai făcut între timp scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu, care, luna trecută, după cum aflam de pe pagina dumnealui de facebook, asista neputiincios la moartea propriului caucic. (www.ziarulmetropolis.ro/moartea-cauciucului-domnului-lazarescu/)

11
/09
/18

Cea mai nouă apariție în colecția CINEMAgrafia a editurii Noi Media Print, volumul „Mircea Veroiu. Poezia unei lumi tragice”, scris de Marian Sorin Rădulescu, poate readuce în atenție unul dintre cei mai importanți regizori ai cinematografiei române, ale cărui filme par să fie însă tot mai puțin descoperite sau revăzute.

04
/09
/18

George Bacovia, cel mai important poet simbolist român, a terminat liceul la 22 de ani, a publicat prima carte la 35 de ani, iar verbele sale favorite - conform frecvenței din poezii - erau „plânge” și „ninge". De asemenea, nu citea foarte mult, nu avea scriitori preferați și avea un talent deosebit la portrete și caricaturi...

03
/09
/18

Astăzi a avut loc conferința de lansare a celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Organizatorii au anunțat noutățile și numele invitaților care vor sosi la Iași, în perioada 3-7 octombrie 2018.

29
/08
/18

Cu aproape zece ani înainte să moară, când se afla deja de ceva vreme sub observaţie psihiatrică, Friedrich Nietzsche începea să alunece pe deplin în propria poveste şi să se identifice cu zeul Dionysos, semnându-şi scrisorile cu numele lui.

29
/08
/18

Fundația Calea Victoriei și editura Humanitas vă invită joi, 30 august, de la ora 19:00, la un eveniment dedicat memoriei lui Neagu Djuvara, istoric şi eseist, autor Humanitas, apreciată personalitate culturală și primul lector al Fundației Calea Victoriei.

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.