Blue Jasmine, de Woody Allen, pe ecranele românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/blue-jasmine-de-woody-allen-pe-ecranele-romanesti/

Blue Jasmine, de Woody Allen, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 6 septembrie.

Un articol de Andrada Văsii|1 septembrie 2013

Blue Jasmine, de Woody Allen, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 6 septembrie.

Blue Jasmine, noul film al lui Woody Allen, este o poveste despre consecinţele nefericite cu care se confruntă cei care îşi întorc privirea de la realitatea din jurul lor şi refuză să vadă adevărul.

După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett), membră a înaltei societăţi din New York, personaj central din producția Blue Jasmine, se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine.

Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, personajul principal din Blue Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul.

Blue Jasmine – o poveste despre iubire

Nu-l suportă de iubitul lui Ginger, Chili (rol jucat în Blue Jasmine de către Bobby Cannavale), pe care îl consideră tot un „ratat”, la fel ca pe fostul soţ al acesteia, Augie (Andrew Dice Clay). Ginger îşi dă seama că sora ei trece prin momente grele, aşa că o sfătuieşte să înceapă o carieră în designul interior, intuind bine că Jasmine n-o să considere că e sub demintatea ei.

Blue Jasmine cu  Sally Hawkins, Cate Blanchett, Andrew Dice Clay

Blue Jasmine cu Sally Hawkins, Cate Blanchett, Andrew Dice Clay

Dar până atunci, Jasmine acceptă fără entuziasm să lucreze ca recepţionistă în cabinetul unui dentist, unde şefului ei, dr. Flicker (Michael Stuhlbarg), i se aprind călcâiele după ea. Convinsă că sora ei are dreptate când îi spune că are gusturi proaste la bărbaţi, Ginger din Blue Jasmine începe să se vadă cu Al (Louis C.K.), un inginer de sunet pe care îl consideră un pas înainte faţă de Chili.

La rândul său, Jasmine începe să creadă că şi pentru ea există o speranţă când îl întâlneşte pe Dwight (Peter Skarsgaard), un diplomat care se îndrăgosteşte imediat de frumuseţea şi stilul ei sofisticat.

Defectul lui Jasmine este acela că se preţuieşte pe sine numai în raport de felul în care o văd ceilalţi, rămânând, în acelaşi timp, oarbă la ceea ce se petrece cu adevărat în jurul ei. Interpretată delicat de Cate Blanchett, Jasmine trezeşte compasiunea pentru că este ea însăşi instrumentul involuntar al propriei decăderi.

Blue Jasmine, de Woody Allen – regizorul cu un CV jucăuş

Un Curriculum Vitae (CV) insolit al cineastului american Woody Allen, redactat în 1965, a fost descoperit recent în Statele Unite şi a fost prezentat online.

Descoperit în arhiva fostului agent de presă al cineastului, Max Liebman, acest document, care abundă în fraze glumeţe, a fost redactat în 1965 şi prezintă cariera lui Woody Allen, regizorul filmului Blue Jasmine, pe atunci în vârstă de 30 de ani, care includea deja în acea epocă numeroase scenarii pentru televiziune, numere de stand-up şi un scenariu de film – cel pentru comedia ,,What’s New Pussycat”. „Pasiunile mele sunt acestea: să nu beau şi să evit să fac sex”, scria Woody Allen la rubrica „Pasiuni” din CV-ul său, notează Mediafax.

Totodată, CV-ul regizorului Blue Jasmine, exprimă determinarea cineastului american de a scrie, regiza şi juca doar în propriile filme. „Nu sunt interesat să scriu (scenariul) unor filme în care eu nu apar într-un rol major (rol principal sau rol secundar) şi nu voi adapta operele nimănui, în niciun format, pentru că sunt interesat doar de scenarii originale”, spunea Woody Allen în acelaşi document.

Foto credit: Cinemagia

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

 

 

 

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.