Bookfest 2017, în 25 de imagini
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2017-in-25-de-imagini/

Ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări şi alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

Un articol de Ziarul Metropolis|29 mai 2017

Bookfest 2017 a adunat la Romexpo mii de cititori adulți și copii, edituri mari și mici, cele mai noi apariții editoriale, scriitori, critici literari, jurnaliști. Atmosfera a depășit parcă în acest an limitele unui târg de carte, aducând mai degrabă cu atmosfera de festival, în care oamenii s-au întâlnit nu doar la standurile editurilor, ci și afară, petrecând ore în șir la terase, cu preparate culinare mai mult sau mai puțin tradiționale, băuturi și discuții, să zicem, literare. Una peste alta, a fost un târg al bunei dispoziții.

IMG_6777

Plimbările din acest weekend nu au mai fost în parcuri, ci la Bookfest.

IMG_6781

Adulți și copii au petrecut ore întregi în aceste zile la Romexpo, bucurându-se de cele mai diverse activități culturale.

IMG_6784

Standurile editurilor au fost vizitate de cititori de toate vârstele.

IMG_6794

Standurile cu design nordic au atras atenția în acest an în care țara invitată la Bookfest a fost Suedia.

IMG_6795

V-ați întrebat câte fotografii cu cărți s-au postat pe rețelele de socializare în acest weekend?

IMG_6800

La tot pasul, vedeai adulți sau copii citind.

IMG_6801

Editurile pentru copii au avut nenumărate atracții.

IMG_6805

Nu au lipsit jocurile, nici creativitatea, nici distracția.

IMG_6810

Oferta de carte a fost atent studiată înainte de a se trece la achiziții.

IMG_6814

Marile edituri au atras, ca de fiecare dată, mulțimi de participanți, prin zeci de evenimente și noi titluri.

IMG_6819

Scriitorul Adrian Georgescu, la standul Polirom, editura la care a publicat romanul „Exitus”.

IMG_6820

Noi apariții editoriale, la Polirom.

IMG_6831

Scriitorul și criticul literar Marius Chivu ne-a recomandat romanul „Contraviața” (ed. Polirom 2017), de Philip Roth.

IMG_6839

Copertele cărților au contat în alegerile făcute.

IMG_6846

Cititoarele s-au delectat cu cărți una și una.

IMG_6840

Cele mai noi apariții de la editura Herg Benet au cucerit mai ales publicul feminin.

IMG_6857

S-au lansat cărți la tot pasul și s-au spus vorbe grele.

IMG_6861

Alex Tocilescu (primul din stânga) a fost vedeta târgului.

IMG_6865

S-au dat autografe non-stop.

IMG_6885

Editurile au avut metode de promovare care au dat rezultate.

IMG_6896

Suedia – țara invitată la Bookfest 2017.

IMG_6959

Copiii au avut parte de cele mai încântătoare surprize.

IMG_6939

Au fost mulțimi ca la târg…

IMG_6942

Lampadarele au luminat noile volume.

IMG_6953

Buna-dispoziție a fost constanta acestei ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.