Bookfest de Craciun la prima editie, intre 15-23 decembrie, la Biblioteca Nationala a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-de-craciun-la-prima-editie-intre-15-23-decembrie-la-biblioteca-nationala-a-romaniei/

Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri „Bookfest de Crăciun”, unde vizitatorii pot găsi cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, informează Asociaţia Editorilor din România (AER). Organizat […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri „Bookfest de Crăciun”, unde vizitatorii pot găsi cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, informează Asociaţia Editorilor din România (AER).

Organizat de AER în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Bookfest de Crăciun îşi propune să le ofere cititorilor 20.000 de volume, dar şi sute de alte cadouri, prezentate de 40 de expozanţi, printre care se vor număra edituri precum Humanitas, Curtea Veche, ALL, RAO, Longman sau Corint şi mulţi alţii, care promit reduceri substanţiale.

În prim-plan la această ediţie se vor afla copiii, care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărţi pentru copii şi adolescenţi, nelipsite fiind însă şi ofertele de cadouri de la ceai şi cafea, la accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual sau dulciuri.

Salonul de Carte şi Cadouri „Bookfest” se va desfăşura în acelaşi timp cu Festivalul de poveşti pentru copii şi oameni mari, organizat de MCPN şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, atât cei mici, cât şi cei mari având astfel ocazia de a participa la spectacole şi ateliere susţinute de teatre şi artişti importanţi.

De asemenea, în seara zilei de 15 decembrie, la ora 19,00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale va avea loc concertul de chitară flamenco „Alquimia” din cadrul Festivalului Hibernal de Chitară.

Nu în ultimul rând, aşa cum s-a obişnuit publicul Bookfest, toţi vizitatorii vor putea poposi din nămeţi în cinematograful de artă pus la dispoziţie de organizatori în mod gratuit.

Salonul, la care intrarea este gratuită, va putea fi vizitat zilnic între orele 10,00 – 19,00, în prima zi, pe 15 decembrie, Bookfest de Crăciun fiind deschis până la ora 21,00, iar pe 23 decembrie, în ultima zi a evenimentului, până la ora 17,00.

Salonului Internaţional de Carte „Bookfest” este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie. Anul acesta, invitatul de onoare al târgului a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi marcante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq.

Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 (30 mai-3 iunie) pentru a se întâlni cu cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri şi cu autorii lor preferaţi.

Principala organizaţie patronală din domeniul editorial, care reuneşte cele mai importante edituri din România, AER este din 2006 organizatorul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest”.

Sursa: Agerpres

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.