Brahms vs Enescu, la Sala Radio, pe 11 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/brahms-vs-enescu-la-sala-radio-pe-11-februarie/

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o foarte frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2014

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Aşa s-ar putea caracteriza, pe scurt, recitalul extraordinar Brahms (Sextetul nr. 2 în sol major) / Enescu (Octetul op. 7 în do major) ce va avea loc marţi, 11 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

La eveniment participă o serie de muzicieni extraordinari:

Andreas Janke – în prezent concert maestru al Orchestrei Tonhalle din Zürich;

George Cosmin Bănică – a prezentat recitaluri alături de Radu Lupu şi Julia Fischer;

Brahms

George Cosmin Bănică (foto) a activat în perioada 2005-2008 ca membru în orchestră şi concertmaestru în cadrul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Gabriel Gheorghe – violonist concertmaestru al Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Gilad Karni, – violist principal al Orchestrei Tonhalle din Zürich, a concertat alături de Orchestra de Cameră din Stuttgart;

Violonista Simina Croitoru – Premiul I la Concursul internaţional Giovani Talenti – Rovere d’Oro şi multe altele;

Carol Măi- Antal – şef al partidei de violă în cadrul Orchestrei Naţionale Radio;

Octavian Lup – absolvent al UNMB, unde a studiat violoncelul cu marele Marin Cazacu. Membru al Orchestrei Naţionale Radio şi al Orchestrei Virtuozii;

Bogdan Postolache – violoncelist, fost membru al Berner Symphonie Orchester.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Brahms , Enescu şi George Cosmin Bănică – wikipedia

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.