Braşovul subiectiv, într-un album foto inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/brasovul-subiectiv-intr-un-album-foto-inedit/

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un album cu fotografii declarate de autor profund subiective, „Braşovul meu” compune în alb-negru, în peste 200 de pagini, viaţa unui oraş în schimbare: clădiri vechi şi noi, centru şi periferie, străzi sub zăpadă şi maidane însorite, oameni de-ai locului şi turişti, totul surprins deopotrivă în momente de tensiune şi răgaz.

brasovul meu_coperta

Un altfel de Brașov

Eugen Andronic mărturiseşte că a căutat să reflecte în album Braşovul „de dincolo de poleiala sărbătorească sau turistică”, un oraş privit de autor cu nostalgie, admiraţie, umor şi răbdare.

Cele trei grupaje de fotografii din volum – „Locuri vechi”, „Locuri noi”, „Oameni vechi şi noi” – sunt însoţite de mărturii, impresii şi amintiri semnate de Maria David, Dorin Lazăr şi Adriana Bărbat şi de un interviu cu Valer Rus, directorul Muzeului Casa Mureşenilor din Braşov.

Brasovul meu- album foto

Prefaţa este semnată de Bogdan Bălan. Textele incluse în volum sunt bilingve (română şi engleză).

O carte-obiect de făcut cadou şi de deschis atunci când ni se face dor de Braşov şi de oamenii săi, „Braşovul meu” aparţine de-acum nu doar autorului, ci şi cititorilor.

Eugen Andronic este inginer IT şi fotograf din când în când (sau invers). Fotografiază din 1986. Trăieşte în Braşov, iar acesta este primul său volum de fotografii.

Info:

Puteţi urmări poveştile foto ale autorului pe site-ul personal, eugenandronic.ro.

Foto credit: Eugen Andronic

 

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.