„Bucureşti optimist“, lansarea albumului lui Cristian Vasile
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuresti-optimist-lansarea-albumului-lui-cristian-vasile/

Marţi, 25 iulie, de la ora 19.00, la Deschis Gastrobar (SplaiulUnirii nr.160 B, etaj 2), are loc lansarea albumului „Bucureşti optimist”, semnat de Cristian Vasile (creatorul proiectului fotografic) apărut la Curtea Veche Publishing.

Un articol de Petre Ivan|24 iulie 2017

Cristian Vasile – sau Igu, așa cum îi spun prietenii – este un fotograf pasionat de călătorii și de mișcare, iar de câțiva ani încoace ne surprinde cu imaginea unui București altfel, privit prin ochii unui turist.

Pagina de Facebook a proiectului său a reușit să stârnească admirația celor care caută să se reîndrăgostească de orașul lor. Cele mai frumoase fotografii au fost adunate acum într-un album la fel de optimist ca autorul său.

Lucrurile care ne sunt cel mai aproape sunt adeseori cel mai greu de remarcat. Devenind un turist în propriul său oraş, Cristian Vasile dezvăluie, printr-o bună dozare a contrastelor, partea frumoasă a Bucureştiului – clădiri impresionante, peisaje urbane, oaze de linişte, oameni plini de entuziasm.

 

Ideea proiectului București optimist mi-a venitînanul 2012, în urma unei plimbări prin oraș, în prima zi însorită după o iarnă mult prea lungă. Mi-am luat aparatul pe umăr și am încercat să mă comport ca un turist curios să descopere în oraș detalii inedite. Imaginile au avut un mare succes, fapt care m-a convins să continui. (Cristian Vasile)

Văzut de jos sau de la înălţime, fotografiat întotdeauna dintr-un unghi neaşteptat, Bucureştiul este un oraş care pulsează de viaţă, un univers plin de lumină şi de culoare, mereu altfel, mereu surprinzător – prin diferitele urme ale istoriei sale, prin amestecul de stiluri arhitecturale, prin nonconformismul artei sale urbane, prin intensitatea vieţii de zi cu zi, prin frumuseţea sa nocturnă.

„Bucureşti optimist“, o extraordinară colecţie de fotografie, străpunge cenuşiul cotidian şi ne învaţă să ne reorientăm privirea, să vedem lucrurile într-o altă lumină, pozitivă, optimistă.

Foto: Bucureşti optimist – facebook

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.