Bucurestiul, pregătit pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-pregatit-pentrui-a-deveni-capitala-europeana-a-culturii-in-2021/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, a depus vineri, 12 august 2016, în numele oraşului Bucureşti, al doilea dosar de candiatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiţiei.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2016

Candidatura Bucureștiului este susținută de actualul Primar General al Capitalei, iar documentul depus la Ministerul Culturii conține proiectele pe care orașul intenționează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obține titlul european.Bucureștiul

Conceptul cu care Bucureștiul candidează este Orașul In-vizibil, iar candidatura își propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potențialul neexploatat și, deci, invizibil al orașului.

Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de șase ani și se înscriu în trei teme, care își propun să reînvie memoria pierdută a orașului, să îl deschidă și să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice și să multiplice inițiativele artistice și culturale care există deja.

Pe 14 septembrie, Bucureștiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru orașe rămase în competiție, urmând ca în data de 15 septembrie să susțină dosarul de candidatură în fața acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunțate rezultatele competiției.

Primul dosar de candidatură al orașului poate fi consultat aici, iar cel de-al doilea va fi făcut public, după validarea depunerii sale de către Ministerul Culturii.

Foto: Bucurestiul Capitală Europeană

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.