Burlaci intarziati, o comedie cu patru actori de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/burlaci-intarziati-o-comedie-cu-patru-actori-de-oscar/

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline şi Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieţii lor, în comedia Burlaci întârziaţi.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2013

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline şi Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieţii lor, în super comedia „Burlaci intarziati“.

„Într-un fel, nu e ca şi cum ai lucra cu un străin. De-a lungul anilor, ne-am întâlnit, ştim la ce a lucrat fiecare în trecut şi asta e de ajutor”, spune Robert DeNiro, care joacă rolul lui Paddy.

La fel de receptiv a fost și Morgan Freeman, interpretul lui Archie, care a declarat: „Aş fi acceptat rolul şi dacă scenariul ar fi fost cartea de telefon! «Burlaci întârziaţi» mi-a oferit şansa să creez ceva frumos împreună cu idolii mei. E interesant că vieţile ni s-au intersectat de mai multe ori, dar n-am ajuns să lucrăm împreună până acum.

„Pentru Michael Douglas acest proiect s-a tradus într-o experiență de-a dreptul interesantă: „Toţi avem un stil aparte. Eram curios să văd cum se vor completa şi m-a bucurat să descopăr un grup cu stiluri variate de interpretare, care s-au pus în valoare reciproc”, a declarat actorul.

Burlaci intarziati

Afisul filmului Burlaci intarziati

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) și Sam (Kevin Kline) sunt cei mai buni prieteni încă din copilărie. Atunci când Billy, burlacul convins al grupului, o cere în sfârşit în căsătorie pe prietena sa, cei patru pleacă spre Las Vegas, hotărâţi să se distreze şi să îşi amintească de vremurile trecute.

Ajunși la destinaţie însă, cei patru îşi dau seama că viaţa i-a schimbat mai mult decât se aşteptau în tinereţe şi sunt nevoiţi să îşi regândească priorităţile.

Filmul, care va avea premiera pe 20 decembrie, este distribuit de MediaPro Distribution.

Foto cu Burlaci intarziati – MediaPro Distribution

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.