Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu, un proiect nou iniţiat de Editura ALL
https://www.ziarulmetropolis.ro/cafeneaua-lui-alex-stefanescu-un-proiect-nou-initiat-de-editura-all/

Cărţile sunt scrisori către prieteni, iar prietenii ne fac viaţa mai frumoasă. Marti, 30 septembrie, ora 18.30, vă invităm să vă împrieteniţi cu literatura română şi cu oamenii cărţilor şi ai gândurilor frumoase la Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2014

Evenimentul, găzduit de Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr.5), îi are ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii Viaţa face toţi banii și pe psihologa Gigi Ghinea. Tema primei ediţii: Cât e de frumoasă viața?

Invitaţii vor discuta despre rolul literaturii în viaţa noastră, despre importanța lecturii și necesitatea scrisului, iar  actrița Anca Bejenaru va lectura un fragment din cartea Viața face toți banii, apărută la Editura ALL, în colecția Strada Ficțiunii. De asemenea, Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, va susține un moment artistic la vioară.

Cafeneaua lui AlexIubitorii de literatură ocolesc autorii români, și nu o fac întotdeauna pe bună dreptate. De multe ori îi judecă greșit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori și autorii români, care să-i facă și pe unii și pe alții să fie mai atenți la așteptările celorlalți. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viață acestor evenimente au fost bucuroși de convocare. Cafeneaua lui Alex. are înainte un drum lung și mulți oameni de împrietenit – Viorel Zaicu, director editorial.

Foto: Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu – Editura ALL

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.