Cainele gradinarului, de Lope de Vega, deschide anul universitar şi stagiunea UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-gradinarului-de-lope-de-vega-deschide-anul-universitar-si-stagiunea-unatc/

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 11.00, la sala Atelier, va avea loc deschiderea anului universitar 2014-2015. Seara, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor, sala Ion Cojar, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi (şi) la deschiderea stagiunii UNATC I.L.Caragiale, prin premiera spectacolului ”Câinele grădinarului” de Lope de Vega.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Spectacolul este susţinut de anul III Arta Actorului, coordonatori ai proiectului fiind prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, lect.univ.dr. Puiu Șerban, asist.drd. Raluca Ghervan şi coordonator de an prof.univ.dr. Doru Ana.

„Un câine care nu mănâncă legumele din grădină, dar nici nu lasă pe altcineva să se apropie de ele” – este o metaforă ce traduce bine situația personajelor din piesa de teatru „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega.

Cine s-a găsit vreodată într-o situație similară este invitat să urmărească, în acest spectacol, răzvrătirea „crudităților” împotriva soartei lor, pe muzica celor mai iubite șlagăre ale tuturor timpurilor. O comedie savuroasă în care se cântă, se dansează și se dezbat probleme existențiale.

INFO

Cainele gradinarului, de Lope de Vega

Coordonator de an: prof. univ. dr. Doru Ana

Regia: lector univ. dr. Șerban Puiu

Asistent regie: drd. Raluca Ghervan

Coordonator proiect: prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc

Cainele gradinarului

Cainele gradinarului

DIANA – Teodora Daiana Păcurar

TEODORO – Daniel Nuță / Adrian Gheorghe

MARCELA Valeria Stoian / Oana-Maria Dragne

TRISTAN Șerban Chițu / Iulian Burciu

DOROTEEA Oana – Maria Dragne / Valeria Stoian

OTAVIO   – George Burcea

Marchizul RICARDO – Vlad Ianuș

Contele FEDERICO   – Mihail Eftimie

Fabio – Vlăduț Binzoiu

CELIO – Vlad Jinga

Light design – Cristi Niculescu

Sound design – actorii

Palatul Național al Copiilor – Sala Ion Cojar

1 şi 2 octombrie, de la orele 19.00

Foto: Cainele gradinarului – UNATC

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.