Carina pe drumul spre casă se oprește, în această toamnă, la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/carina-pe-drumul-spre-casa-se-opreste-in-aceasta-toamna-la-teatrul-odeon/

În perioada septembrie-octombrie 2017, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă organizează, în parteneriat cu Teatrul Odeon, o serie de zece reprezentaţii ale spectacolului Carina pe drumul spre casă, la Sala Studio a teatrului. Organizatorii îşi propun prin acest proiect, pe lângă formarea unui nou public în sfera teatrală, să ofere copiilor aflaţi în situaţii socio-economice dificile, cu vârsta între 6 şi 11 ani, oportunitatea de a viziona un spectacol de teatru în cadrul unui teatru profesionist.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2017

Reprezentațiile spectacolului Carina pe drumul spre casă încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor.

Cu sprijinul Asociației “Ana și Copiii” și al Policy Center for Roma and Minorities acest spectacol va putea fi vizionat de grupuri de copii care au mai rar sau chiar deloc șansa de a merge la teatru.

Până în prezent, Carina pe drumul spre casă a fost itinerat în 5 instituții de învățământ din București în toamna anului 2016, cu sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programul București – Oraș in-vizibil 2016.

Dat fiind succesul pe care l-a avut în rândul micilor spectatori din București, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a organizat în primăvara anului 2017 un turneu al spectacolului în orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Cultural Național.Carina pe drumul spre casa

Inițiatorii proiectului își doresc să asigure continuitatea acestui spectacol pentru a expune un număr cât mai mare de copii la un act cultural de valoare ce stimulează creativitatea și îi apropie de orașul în care trăiesc.

Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă.

Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Spectacolul este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole de teatru dedicate copiilor.

Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr – care semnează decorul și costumele și de Petre Ancuța – care a compus muzica originală.

Foto: Carina pe drumul spre casă – Tudor Lucaciu

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]