Carte românească prezentă în mass-media americane
https://www.ziarulmetropolis.ro/carte-romaneasca-prezenta-in-mass-media-americane/

Cartea de interviuri a scriitoarei şi jurnalistei Cristina Rhea, ROMÂNII SECOLULUI XXI, a fost publicată în iunie 2013 la editurile Pro Universitaria şi CorectBooks.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2014

Cartea cuprinde 32 de interviuri cu 29 de personalităţi româneşti atât din sfera culturală cât şi din alte domenii importante ale societăţii.

Temele analizate sunt fundamentale, atemporale, diverse, dar distincte şi complexe şi tratează ideea naţiunii române, destinul poporului român pe plan cultural, social, istoric şi politic.

Aceste personalităţi – o mare parte a elitei româneşti – sunt, graţie carierelor impresionante şi caracterelor de care dispun, adevărate modele pentru tinerii României contemporane.

Anul trecut, Ziarul Metropolis v-a prezentat fragmente din 8 interviuri cu personalităţi culturale prezente în carte, precum: Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Alexandru Paleologu, Matei Vişniec, Ana Blandiana şi Romulus Rusan, Geo Saizescu, Aurelian Crăiuţu, Sorin Ilieşiu.

captura carte

În acest an, volumul scriitoarei şi jurnalistei Cristina Rhea, ROMÂNII SECOLULUI XXI, a foat apreciat şi în străinătate, fiind prezentat în ediţiile print şi online ale renumitului ziar MIORIŢA din SUA.

Citiţi aici articolul despre carte în varianta online a jurnalului MIORIŢA din SUA (Sacramento, California):

10
/04
/17

Sputnik și Compania de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la București Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci și nouă de lucrări ale fotografilor corespondenți la fața locului ai Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK).

08
/04
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Din zecile de români formaţi în şcolile franceze se desprinde figura unică a lui Şerban Coculescu (Pius Sérvien), fiul lui Nicolae Coculescu, profesor de astronomie, fondatorul Observatorului astronomic de la Bucureşti.

07
/04
/17

Miercuri, 12 aprilie 2017, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un rafinat dialog muzical între Vivaldi și Piazzolla, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, cu participarea violoniștilor Gabriel și Simina Croitoru. În partea a doua a programului, orchestra va interpreta Simfonia nr. 1 în re major de C. P. E. Bach.

07
/04
/17

Viaţa mea, cel mai nou volum semnat de Nicolae Breban, unul dintre cei mai importanţi şi prolifici prozatori români contemporani, a apărut în această săptămână la Editura Polirom, în ediţie cartonată, şi în format digital.

07
/04
/17

Pe 8 mai 2017 sărbătorim 25 de ani de la primele premii din teatrul românesc. 25 de ani de istorie teatrală din care au rămas amintiri, nostalgii și imagini emoționante.

07
/04
/17

Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo, în perioada 24 - 28 mai, iar Suedia este ţară învitată de onoare şi propune 20 de evenimente cu accent pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.

06
/04
/17

INTERVIU Alexandra Balteanu este născută în 1982, în România, iar din 2003 locuiește în Germania, unde studiază regia la prestigioasa Academie Germană de Film şi Televiziune din Berlin (DFFB). Primul său lungmetraj, excelentul „Vânătoare”, a fost prezentat în toamnă la Festivalul de la San Sebastian.

06
/04
/17

La Teatrul Național din București se joacă ,,Nebun din dragoste” de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga. E o piesă cu o narațiune complicată, cu răsturnări de situație, intrigi și tot ce trebuie.

06
/04
/17

Artistul elvețian H.R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017, Cluj-Napoca), în cadrul unei retrospective. Faimos pentru design-ul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecție impresionantă de lucrări unice.