Cartile lui 2014: Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-lui-2014-orhan-pamuk-norman-manea-si-julian-barnes/

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre cărţile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Un articol de Petre Ivan|3 ianuarie 2014

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre  cartile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Editura Polirom mizează pe două colecţii noi în 2014: „Memoria” şi cea de jurnale de călătorie. De asemenea, o serie de autor va fi consacrată celebrei exploratoare a Tibetului Alexandra David-Neel.

În colecţia Biblioteca Polirom va fi finalizată seria dedicată scriitorului Orhan Pamuk, iar accentul va cădea mai ales pe autorii din Orient, Africa şi Islanda, mai puţin traduşi în România.

Editura va continua anul acesta seriile dedicate unor autori ca N. Steinhardt, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Aurora Liiceanu, Andrei Oişteanu.

Nu în ultimul rând, Polirom mizează pe prozatorii autohtoni, care, în fiecare an, au venit cu surprize dintre cele mai neaşteptate.

În 2014, editura Vellant va publica în limba română eseurile despre fotografie ale lui Susan Sontag din „On Photography”, precum şi un nou titlu al renumitului psiholog Oliver James, „Office Politics”.

Cartile lui 2014

Colecţia „Pasărea Măiastră” se va îmbogăţi cu un nou titlu – „Fata babei şi fata moşneagului”, de Ion Creangă.

De asemenea, Alain de Botton va reveni la Vellant cu două noi titluri, „Status Anxiety” şi „How To Think More About Sex”,

Pentru prima parte a anului 2014, editura Nemira le-a pregătit cititorilor un nou volum al celebrului prozator britanic Julian Barnes, intitulat „Niveluri de viaţă”, tradus de Radu Paraschivescu, notează Mediafax.

Editura All pregăteşte pentru anul 2014 „Manualul Harrison”, o carte esenţială pentru orice medic rezident sau specialist.

Foto cu Cartile lui 2014: Orhan Pamuk si Fata babei şi fata moşneagului – wikipedia

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.