Casa Artelor, în circuitul cultural bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-in-circuitul-cultural-bucurestean/

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti. În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică. Casa Artelor a găzduit, totodată, şi […]

Un articol de |1 octombrie 2012

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti.

În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică.

Casa Artelor a găzduit, totodată, şi vernisajul unei expoziţii de artă modernă semnate de şapte artişti plastici români – Misha Diaconu, Mihai Ungureanu, Bogdan Hojbotă, Adela Bonaţ, Arthur Bota, Genţiana Bota şi Aniela Ovadiuc, în timp ce în sala Constantin Brâncuşi putea fi admirată o expoziţie cu fotografii din timpul „naşterii” clădirii.

Cu această ocazie, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că spaţiul este destinat culturii şi tuturor copiilor şi tinerilor care doresc să înveţe.

El i-a invitat totodată şi pe artişti să vină să-şi prezinte proiectele în spaţiile special amenajate în cadrul „templului culturii” din sectorul 3.

„Această clădire trebuie să fie un templu al culturii. Un templu al culturii de toate felurile. Vreau (…) ca toţi copiii din sectorul 3 şi nu numai să beneficieze de această enormă oportunitate. (…) Vreau să promovăm cultura. Se vorbeşte foarte mult de criza economică şi se vorbeşte prea puţin de criza culturală. Niciodată bunăstarea economică nu poate exista fără o bună stare culturală. Haideţi să mergem şi să stăm bine pe ambele zone, atât economic cât, mai ales, cultural”, a afirmat Robert Negoiţă, duminică, la deschiderea Casei Artelor.

La inaugurare au fost prezenţi, printre alţii, actorii Radu Gheorghe, Tora Vasilescu, Adrian Titieni, Gelu Niţu, Anca Sigartău, Magda Catone, Paul Chiribuţă, Ana Ciontea, George Ivaşcu şi Alice Barb, cea care a realizat de altfel regia şi scenografia evenimentului.

Casa Artelor este situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49 şi este construită pe o suprafaţă de 1.565 metri pătraţi. Dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sală de concerte de 192 locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru, dar şi conferinţe, o sală dedicată artelor plastice, două săli de coregrafie, 35 de săli de studiu pentru instrumentele muzicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale, o sala pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.

 

Sursa: Agerpres

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.

23
/08
/17

Coadă la supermarket, o domnă îşi închipuie că dacă se urcă în spinarea mea va plăti mai repede. În mână are o pungă de ficăţei de pasăre, din ei se scurge un lichid dubios și rece direct pe piciorul meu, mă feresc, o privesc, se face că nu mă vede.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

23
/08
/17

Filme nominalizate la Oscar, pelicule premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 sau nominalizate la Festivalul de Film de Cannes vor putea fi văzute, până pe 17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul celei de a V-a ediții a evenimentului "Cinema în aer liber".

22
/08
/17

CRONICĂ DE FILM În noul său film, „Loveless”, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, Andrei Zviaghinţev sugerează falimentul moral al societăţii ruse a momentului, prin povestea unei familii în descompunere. Deşi lipsit de subtilităţi şi bogat în metafore, filmul impresionează prin forţa evocatoare a imaginii şi a muzicii.

22
/08
/17

Uriași de Pantelimon - proiectul Make a Point în care poveștile bucureștenilor sunt ilustrate de artiști din toată lumea și cocoțate pe acoperișurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalațiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social și politic. Celebrul italian cu fața nevăzută susține joi la Turnul de Apă și Artă o reprezentație interactivă.

22
/08
/17

„Până la 10 ani mergeam foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oară pe Octav. Ne-am cunoscut într-un mod foarte romantic. Eu eram studentă, îndrăgostită de profesorul ei. Dar şi profesorul o iubea pe studentă. Însă legătura s-a realizat abia după absolvire. Era delicat, prevenitor, educat, extrem de bun. Şi cu mult umor” - Valeria Seciu, fosta soție a inegalabilului actor Octavian Cotescu. În noaptea de 22 spre 23 august 1985 îndrăgitul artist se stingea din viaţă, la vârsta de 54 de ani.