Casa lui J.D. Salinger, la vânzare pentru 679.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-lui-j-d-salinger-la-vanzare-pentru-679-000-de-dolari/

O casă în care a locuit romancierul american J.D. Salinger, situată în New Hampshire (SUA), a fost scoasă la vânzare pentru suma de 679.000 de dolari.

Un articol de Liliana Matei|17 august 2014

Celebrul scriitor a cumpărat casa din localitatea Cornish în anul 1953 şi a renunţat la ea după ce s-a despărţit de Claire Douglas, cea care i-a fost soţie între anii 1955 şi 1967, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Salinger a rămas însă în Cornish, unde a şi murit, pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani.

Actualul proprietar al casei, care are un aspect rustic, a cumpărat proprietatea în anii 1980. Terenul i-a aparţinut sculptorului Augustus Saint-Gaudens, iar un descendent de-al acestuia a construit casa în 1939.

În primii ani în care a locuit în Cornish, scriitorul s-a implicat destul de mult în viaţa comunităţii de aici, însă, treptat, Salinger a devenit din ce în ce mai atent în ceea ce priveşte viaţa sa privată, lucru pe care, de altfel, vecinii săi l-au respectat.

După despărţirea de Claire Douglas, cu care Salinger a avut doi copii, Margaret şi Matthew, scriitorul s-a căsătorit, în 1988, cu Colleen O’Neill, o asistentă medicală cu 40 de ani mai tânără decât el.

Scriitorul american a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii, bazată, în parte, pe scrisorile lui personale. El nu deţinea telefon şi nu avea contact cu admiratorii săi.

Pe lângă romanul „De veghe în lanul de secară”, un titlu de referinţă în literatura americană, J.D. Salinger a mai scris, printre altele, „Franny şi Zoey” şi „Nouă povestiri”.

house2

De curând, trei povestiri scrise de J. D. Salinger în anii 1940 au fost publicate pentru prima dată în 70 de ani, în condiţiile în care scriitorul a fost foarte strict în ceea ce priveşte condiţiile în care operele sale pot fi lansate pe piaţă. „The Young Folks”, publicată în 1940, în revista Story, „Go See Eddie”, publicată în 1940, într-un jurnal de facultate, şi „Once a Week Won’t Kill You”, publicată în 1944, în revista Story, au fost lansate anul acesta pe piaţă în volumul „Three Early Stories”.

Lansarea pe piaţă a acestui volum vine după ce trei nuvele ale scriitorului J.D. Salinger au fost publicate pe un site de partajare de fişiere de un internaut anonim, încălcându-se astfel dorinţa romancierului american de a nu fi încă publicate. În urma unei licitaţii de pe eBay, un internaut anonim a distribuit trei nuvele în versiune scanată, printre care şi „The Ocean Full of Bowling Balls”, considerat unul dintre cele mai bune texte ale lui J.D. Salinger, în legătură cu care acesta a lăsat instrucţiuni conform cărora opera nu trebuie publicată înainte de 2060.

Foto: Mountain Graphics Photography

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.