Cascadorii spectaculoase, la filmările pentru „Liceenii 2000“
https://www.ziarulmetropolis.ro/cascadorii-spectaculoase-la-filmarile-pentru-liceenii-2000/

Filmările pentru ,,Liceenii 2000″, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Filmările pentru „Liceenii 2000“, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Maşina cu un singur pasager a urcat pe un pod cu o viteză de aproximativ 60 de kilometri pe oră şi a căzut în apele mării. Cascadorul Răzvan Puiu, care a condus maşina, crede că aceasta a fost cea mai grea sarcină pe care a avut-o până acum.

Nu sunt superman, sunt om ca şi voi, doar că am pregătirea, materialele necesare, echipa, ştiu ce să fac cu toate astea. N-a fost simplu – înălţime mare, apa mică, şocul mare la aterizare, dar cu echipamentul, pregătirea şi setările necesare, te duci acolo unde trebuie.

Răzvan Puiu,
cascador

Autoturismul avariat în totalitate a fost pregătit aproape o lună pentru această scenă care a durat câteva secunde. Tot pentru această scenă, echipa de producţie a filmului a construit special un pod artificial în mare, care să devină rampa de lansare la apă a maşinii.

Filmul „Liceenii 2000“, regizat de Cristina Jacob, („În film la Naşu’“), promite să devină emblematic pentru generaţia actuală de adolescenţi. Pelicula este povestea a trei fete frumoase, care pleacă într-o escapadă la mare chiar înainte de a susţine examenul de bacalaureat, notează Mediafax.

Filmările se vor încheia la începutul lunii septembrie, iar în rolurile principale, spectatorii le vor regăsi pe Crina Semciuc (foto sus), Olimpia Melinte şi Flavia Hojda.

Foto credit: Cinemagia

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

12
/03
/17

Scris înainte de 1989, filmat în 1990 şi apărut în 1991, "A unsprezecea poruncă", doar inspirat din cartea "Patimile după Piteşti" a lui Paul Goma, este o prezenţă bizară în filmografia lui Mircea Daneliuc. Filmul este disponibil gratuit pe platforma Cinepub.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

08
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, „Moonlight”/„În lumina lunii”, regizat de americanul Barry Jenkins, este o dramă impresionistă care încearcă să mizeze pe un anume intimism, în detrimentul unei eventuale cronici sociale. Însă nu se eliberează de unele şabloane.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

06
/03
/17

Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai iubiți actori români, va primi „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 21 martie 2017, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

05
/03
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Australia” (2009), în regia lui Claudiu Mitcu, este un documentar de o oră despre participarea echipei românești a oamenilor străzii la Campionatul Mondial de fotbal pentru persoanele fără adăpost, la Melbourne.

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.