Câştigă romanul „Fraţi de cruce“, de Ingvar Ambjørnsen!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-romanul-frati-de-cruce-de-ingvar-ambjornsen/

Romanul „Fraţi de cruce“ spune povestea emoţionantă şi foarte amuzantă a doi prieteni, aflaţi la periferia societăţii, care încearcă să devină „oameni normali“. Participând la concurs, poţi câştiga unul dintre cele trei exemplare oferite de Editura All!

Un articol de |27 mai 2013

Romanul „Fraţi de cruce“ spune povestea emoționantă și foarte amuzantă a doi prieteni, aflați la periferia societății, care încearcă să devină „oameni normali”. Participând la concurs, poți câștiga unul dintre cele trei exemplare oferite de Editura All.

Cronica de carte apărută în Ziarul Metropolis îl prezintă drept „Un bildungsroman. Un roman al experiențelor. De la cel mai ingenuu gest, până la cel mai șocant“. Iar un articol publicat în The Guardian îl numește „o comedie duioasă, deși niciodată siropoasă“.

„Frați de cruce“ stă la baza filmului „Elling“, nominalizat la Oscar, la categoria „Cel mai bun film străin“, în 2012.

Ca să participi la concurs, trebuie să dai like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis și să răspunzi, printr-un comentariu pe site, la acest articol, la întrebarea „Cum se numește vecina de palier a celor două personaje?”.

Cei trei câștigători, aleși prin tragere la sorți pe 31 mai, vor primi câte un volum din „Frați de cruce“. Premiile se ridică de la sediul Teatrului Metropolis (Str. Mihai Eminescu nr. 89), de luni până vineri, între orele 12.00 și 17.00. Premiile care nu au fost revendicate în decurs de o lună vor fi acordate, prin tragere la sorți, celorlalți participanți din listă.

Participând la concurs, sunteți de acord cu regulamentul.

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT. Câștigătorii sunt: Cristinel J Hogas, La Boheme, Radu Radescu.

18
/10
/18

În weekendul 20 - 21 octombrie Mega Mall devine destinația ideală pentru pasionații de știință și tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduiește SCIKiDS Festivalul Științei ediția a VI-a - 100 de ani de știință. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit și va crea un nor uriaș artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

17
/10
/18

“Corupţia într-o ţară este invers proporţională cu gradul de dezvoltare al acelei ţări.” - Arthur Miller, autorul faimoasei piese “Moartea unui comis voiajor” (al cărei prim act a fost scris într-o singură zi!), premiată cu: Pulitzer, Tony Award şi Premiul criticii de teatru. Arthur Miller s-a născut într-o zi de 17 octombrie (1915)

15
/10
/18

Cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, care are ca motto „La Vest de Est, La Est de Vest – Timișoara deschide granițele literaturii”, va avea loc în perioada 23 – 27 octombrie, în Sala Barocă a Muzeului de Artă și la Galeria Calpe. FILTM este deschis de eseistul Horia Roman Patapievici şi închis de filosoful Mihai Şora.

14
/10
/18

METROPOLIS SPECIAL Între 3 și 7 octombrie, pășeai prin Iași ca pe tărâmul literaturii. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași transformase orașul în spațiul fermecat în centrul căruia întâlneai la tot pasul scriitori, iar dacă aveai noroc aceștia erau Jón Kalman Stefánsson, Jonathan Franzen, Veronica Roth...

10
/10
/18

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT s-a încheiat. La cele peste 130 de evenimente și expoziții cuprinse în program, au participat aproximativ 34.000 de spectatori, care s-au bucurat de prezența a 300 de invitați din toată lumea.

06
/10
/18

Nadia Murad, autoarea volumului „Eu voi fi ultima. Povestea captivităţii mele şi lupta mea împotriva Statului Islamic” (Polirom, 2018) – scris în colaborare cu jurnalista Jenna Krajeski, cuvânt-înainte de Amal Clooney – , este unul dintre cei doi laureați ai Premiului Nobel pentru Pace 2018. Cel de-al doilea laureat este medicul congolez Denis Mukwege.

05
/10
/18

Zilele trecut, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, s-a discutat despre "Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini", volum recent apărut la Editura Humanitas, o selecție realizată de Georgeta-Anca Ionescu din ediția tradusă din grecește de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române.