Câştigătorii primei ediţii a Excelsior Teen-Fest
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-primei-editii-a-excelsior-teen-fest/

Teatrul EXCELSIOR îi anunţă pe câştigătorii primei ediţii a Festivalului de Teatru pentru adolescenţi EXCELSIOR TEEN-FEST care s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, în Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|3 octombrie 2015

În timp ce juriul a avut dificila sarcină de a alege câştigătorii, tinerii bucureşteni s-au bucurat din plin de spectacolele selecţionate.

Prima ediţie a Festivalului EXCELSIOR TEEN-FEST s-a încheiat vineri, 2 octombrie, cu premiera spectacolului Thomas Sawyer, dramatizare după Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain, regia Horia Suru. Timp de opt zile, adolescenţii bucureşteni au umplut sălile Teatrului Excelsior şi ale teatrelor partenere. Pe lângă caracterul său educaţional, Excelsior Teen-Fest a avut şi un caracter competiţional.

Spectacolele au fost jurizate de criticii de teatru Monica Andronescu şi Mircea Morariu, şi directorul artistic adjunct al Prague Youth Theatre, Rebecca Humphries. Alături de aceştia, Excelsior Teen-Fest a avut şi un juriu al adolescenţilor format din şase elevi (Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” și Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”), care a oferit un premiu special.

Vă reamintim spectacolele aflate în competiţie Chip de foc (r. Vlad Cristache), Amintiri din epoca de şcoală (r. Radu Apostol), Vicleniile lui Scapino (r. Alexandru Mâzgăreanu), O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii (r. Vlad Massaci), Coro Nero (r. Veronica şi Cătălin Pătru), La ţigănci (r. Andrei şi Andreea Grosu), Tipografic Majuscul (r. Gianina Cărbunariu), Flori pentru Algernon (r. Iulia Colan), ActOrchestra, creaţie colectivă (r. Horia Suru), Profu’ de religie (r. Bobi Pricop) şi Numele (r. Vlad Cristache).

Juriul a acordat următoarele premii:

Premiul pentru Cea Mai Bună Regie – Bobi Pricop, pentru spectacolul Profu’ de religie produs de Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova;

Premiul pentru Cel Mai Bun Actor – Vlad Bîrzanu, pentru rolul Christopher Boone din spectacolul O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii, regia Vlad Massaci, produs de Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea;

Premiul pentru Cea Mai Bună Scenografie – Vladimir Turturica, pentru scenografia spectacolului La ţigănci, regia Andrei şi Andreea Grosu, produs de Unteatru;

Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol – Tipografic Majuscul, un spectacol de Gianina Cărbunariu, coproducţie dramAcum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Juriul format din adolescenţi a oferit Premiul Special actriţei Iulia Colan, pentru rolul din spectacolul Flori pentru Algernon, regia Iulia Colan, produs de Teatrul Act.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.