Ce l-a învăţat viaţa pe Al Pacino?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-l-a-invatat-viata-pe-al-pacino-2/

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

„Eram în New York şi filmam înmormântarea lui Don Corleone. Lucraserăm toată ziua. Era şase seara şi mă duceam acasă. Îl văd pe Francis Coppola că stă pe lespedea mormântului şi plânge. Hohoteşte, practic. «Francis», zic. «Ce s-a întâmplat? Care-i problema?»

Şi el spune: «Nu vor să-mi mai dea încă un cadru». Însemnând că nu-i permiteau să filmeze din nou scena. Deci el stătea pe lespede şi plângea, iar eu mă gândeam: Tipu’ ăsta o să facă un film aici. Dacă are aşa o pasiune, o asemenea trăire pentru un cadru…

Ăla era momentul, am simţit-o atunci. Îi pasă. Şi asta-i tot. Aşa e bine să trăieşti – pe lângă oameni cărora le pasă. Poate fi o cursă dură, dar sigur o să iasă ceva din asta.

Tata a fost însurat de cinci ori. Ce-mi spune asta? Că îi plăcea viaţa de om însurat. OK, ce-mi spune de fapt? Îmi spune că suntem creaturi ale obişnuinţei.

Un actor cu prea mulţi bani va găsi un mod de a scăpa de ei.

Prefer să evit cuvântul perfecţiune. Ai mărul adevărat. Şi ai mărul care arată ca mărul perfect. Problema, atunci când muşti din mărul perfect, e că nici nu are gustul mărului adevărat şi nici nu este la fel de hrănitor.

Am fost să-l văd pe Frank Sinatra în concert. Au trecut vreo 20 de ani de atunci. În deschidere cânta Buddy Rich. Aşa că Buddy Rich a ieşit pe scenă şi aveam îndoieli în privinţa lui, pentru că era la 60 şi ceva de ani şi cânta la tobe.

Ştiam că e un toboşar bun. Dar mă gândeam: «Acum o să stau aici şi o să-l ascult cum bate puţin la tobe şi o să pierd vremea până intră Frank Sinatra.» Dar odată ce a început şi a continuat, a continuat, a continuat, a depăşit de zece ori aşteptările mele. A devenit o experienţă.

Când a ieşit pe scenă, Frank Sinatra a zis foarte simplu: «Îl vedeţi pe tipul ăsta de la tobe? Uneori, e o idee bună să faci un singur lucru»“.

Articol publicat cu acordul Esquire România.

Premiile lui Al Pacino

Premiul OSCAR:

1993 – Cel mai bun actor în rol principal – Scent Of A Woman

 Nominalizat la Oscar:

1973 – Cel mai bun actor în rol secundar – The Godfather

al pacino

1974 – Cel mai bun actor în rol principal – Serpico

1975 – Cel mai bun actor în rol principal – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor în rol principal – Dog Day Afternoon

1980 – Cel mai bun actor în rol principal – …And Justice for All

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Premiul GLOBUL DE AUR:

1974 – Cel mai bun actor într-o dramă – Serpico

1993 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scent Of A Woman

2001 – Premiul Cecil B. DeMille – pentru întreaga activitate

2004 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – Angels In America

2011 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – You Don’t Know Jack

Nominalizat la Globul de aur:Al Pacino

1973 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather

1975 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor într-o dramă – Dog Day Afternoon

1978 – Cel mai bun actor într-o dramă – Bobby Deerfield

1980 – Cel mai bun actor într-o dramă – …And Justice for All

1983 – Cel mai bun actor într-o comedie sau muzical – Author! Author!

1984 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scarface

1990 – Cel mai bun actor într-o dramă – Sea Of Love

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1991 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part III

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Foto cu Al Pacino – cinemagia

19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

14
/07
/17

Un documentar regizat de Susan Lacy despre regizorul laureat al premiului Oscar Steven Spielberg va avea premiera la HBO pe 7 octombrie. Documentarul va examina în profunzime filmografia lui Spielberg, relevând modul în care experiențele sale i-au influențat munca și au transformat-o în timp.

12
/07
/17

Buzăul a devenit între 4 și 9 iulie, pe durata Festivalului Internațional de Film Buzz CEE, un spațiu original al filmelor și al cineaștilor. Cum a arătat a doua ediție a festivalului buzoian, aflați din rândurile care urmează.

12
/07
/17

Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights, documentarul hibrid regizat de polonezul Michal Marczak, intră pe 28 iulie în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film. Filmul a câștigat premiul pentru regie la competiția World Cinema - film documentar a Festivalului de la Sundance, și premiul publicului în competiția internațională a festivalului T-Mobile New Horizons IFF din Polonia.

11
/07
/17

Discuțiile privind viitorul actor care îi va da viață legendarului spion James Bond par să fi luat sfârșit, după ce cotidianul britanic The Mirror a relatat că producătoarea Barbara Broccoli l-a convins pe Daniel Craig să semneze pentru un al cincilea film al francizei.

11
/07
/17

Filmul „Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va fi proiectat în premieră în România la gala de închidere a celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

10
/07
/17

Vara aceasta este una plină de aventuri pentru copii şi adolescenţi. Dacă luni, 3 iulie, ei au “ridicat ancora” goeletei Speranţa şi au pornit în lumea largă urmărind serialul “Toate pânzele sus!” (de luni până joi de la ora 20.00), din 8 iulie, la sfârşit de săptămână, aventura continuă cu “Cireşarii”.