Cea mai buna piesa românească a anului 2013
http://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2013/

Textul “În trafic”, de Alina Nelega, a câştigat concursul de dramaturgie “Cea mai bună piesă românească a anului 2013”, informează UNITER

Un articol de Petre Ivan|15 Aprilie 2014

Juriul concursului de dramaturgie “Cea mai bună piesa românească a anului 2013″, compus din criticii de teatru Adriana Popescu, Marina Constantinescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală piesele “Pasărea de foc”, de Eva Crişan, şi “In trafic”, de Alina Nelega.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa “În trafic”, de Alina Nelega. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România (UNITER) se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul va fi oferit în seara galei UNITER, care va avea loc pe 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

“Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a fost desemnată “Nostalgicii călători”, de Liviu Lucaci.

Foto cu Cea mai buna piesa românească a anului 2013, Alina Nelega şi UNITER – wikipedia şi facebook

28
/04
/17

Lavinia Pele (25 de ani), nominalizată la Premiile UNITER pentru debut (cu rolul Doruleț din spectacolul „Visul unei nopți de iarnă”, de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște). A studiat Teatrul la Cluj-Napoca (la clasa lui Miklos Bacs) și a făcut masterul la UNATC. Joacă și în „Zece pentru New York”, spectacolul aniversar de la Teatrul Metropolis. Ea este Fefe.

28
/04
/17

După o absență de mai bine de o lună, Andreea Bibiri revine cu one woman show-ul "O femeie singură" de Dario Fo și Franca Rame, noua avanpremieră, "Să-i îmbrăcăm pe cei goi", realizată în coproducție cu Teatrul Nottara, vă așteaptă către finalul lunii, dar până atunci, în chiar prima săptămână din mai, "A Night At The Opera" – concertul sopranei Rodica Vica alături de maestrul Maxim Belciug va fi premiera absolută de pe scena Teatrului de Artă București.

28
/04
/17

Într-o zi de 28 aprilie se nășteau trei actrițe faimoase: Penelope Cruz, Ann Maragret și Jesscia Alba. Vă prezentăm 13 curiozități despre "focoasa" spanioloaică, desemnată în 2013 actriţa cu cel mai frumos corp din lume, și care astăzi împlinește 43 de ani.

27
/04
/17

Ce ştim, de fapt, despre cinema-ul american de autor al momentului? Ce se află dincolo de Hollywood? Filmul american independent pare să o ducă bine. Şi propune, prin câţiva regizori, o estetică aparte: un cinema al discreţiei, al emoţiilor sugerate, al anti-spectacularului fără teribilism.

27
/04
/17

H.-R. Patapievici, Nicu Alifantis, Ada Milea, Cătălin Ștefănescu, Vera Șandor, Mădălina Pașol și mulți alții într-un weekend cu vernisaj, concerte, teatru, dialoguri, conferință și film. Vineri, 12 mai, la ARCUB Lipscani 84-90, la orele 18:30, începe prima ediție a festivalului „FREUDescu, Un Festival cu Tușă Psihanalitică”, singurul festival ce îmbină arta și psihanaliza.

26
/04
/17

Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, ora 19.00, într-un concert – eveniment alături de Orchestra Națională Radio. Invitata serii este Oxana Corjos, considerată printre pianiștii de referință ai generației sale, cu un repertoriu vast, o tehnică și o inteligență muzicală remarcabile.

Page 1 of 61312345...102030...Last »