Cea mai buna piesa românească a anului 2013
http://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2013/

Textul “În trafic”, de Alina Nelega, a câştigat concursul de dramaturgie “Cea mai bună piesă românească a anului 2013”, informează UNITER

Un articol de Petre Ivan|15 Aprilie 2014

Juriul concursului de dramaturgie “Cea mai bună piesa românească a anului 2013″, compus din criticii de teatru Adriana Popescu, Marina Constantinescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală piesele “Pasărea de foc”, de Eva Crişan, şi “In trafic”, de Alina Nelega.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa “În trafic”, de Alina Nelega. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România (UNITER) se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul va fi oferit în seara galei UNITER, care va avea loc pe 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

“Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a fost desemnată “Nostalgicii călători”, de Liviu Lucaci.

Foto cu Cea mai buna piesa românească a anului 2013, Alina Nelega şi UNITER – wikipedia şi facebook

21
/08
/17

Jerry Lewis, considerat un "clovn" al filmelor moderne, cu o mimică elastică, decedat duminică în Las Vegas la vârsta de 91 de ani. Nancy Sinatra, Deana Martin (fiica lui Dean Martin), Jim Carrey, Joan Collins și Jimmy Kimmel se numără printre numeroasele celebrătăți din showbiz care i-au adus un ultim omagiu lui Jerry Lewis.

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

21
/08
/17

Pe 24 august, între orele 21:00 și 22:30, va avea loc a doua intervenție performativă Spații Vii, intitulată#habitat, care va activa una dintre cele mai vechi case din București. Grădina Divanva fi transformată într-un spațiu performativ, participativ, în care publicul va parcurge un traseu care va dezvălui povești în timp real. Intrarea este liberă!

21
/08
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda va avea loc în perioada 8-17 septembrie și găzduiește invitați atât de pe plan național cât și internațional. Două nume de prestigiu ce vor veni la festival sunt Oana Pellea și Sandu Gruia. 

21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).

20
/08
/17

MEMORIA CULTURALĂ Ultimul interviu, ultimul rol în teatru și în film, ultimul Revelion, ultima amintire cu Toma Caragiu, actorul care s-a născut în 21 august 1925 și a murit în plină glorie la cutremurul din 4 martie 1977.

20
/08
/17

Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediției aniversare a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate publicului bucureștean peste 40 de spectacole românești, invitate sau în competiție, producții străine, spectacole–lectură și conferințe.

Page 1 of 64312345...102030...Last »