Cel mai frumos roman din lume are premiera la Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-frumos-roman-din-lume-are-premiera-la-unteatru/

Teatrul Unteatru prezintă în premieră spectacolul Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama, în regia Alexandrei Penciuc.

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Teatrul Unteatru prezintă în premieră spectacolul „Cel mai frumos roman din lume“ după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, în regia Alexandrei Penciuc.

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19.00 și miercuri, 2 octombrie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați într-o lume aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creație.

A fost odată o tânără. În ziua în care a împlinit vârsta de 16 ani, și-a tăiat codițele, pe care le purta ridicol de simetric. În clipa în care le vede dispărând în vârtejul apei din closet, simte că se petrece în ea o modificare profundă.

Din clipa aceea nu mai poate face pe fetița inocentă îmbrăcată în rochițe înflorate. Deschide un caiet și începe să scrie, fără să șteargă sau să schimbe, cel mai frumos roman din lume. Într-o zi, un străin apare la marginea satului.

Două vieţi se desfăşoară în „Cel mai frumos roman din lume“

Spectacolul după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc.

Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenței – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia şi puterea de a crea.

Cel mai frumos roman din lume

Afişul spectacolului

Distribuția este formată din Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc („Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info: 

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00, iar premiera va fi prezentată în cadrul Maratonului de Teatru Independent Bucharest Fringe 2013, miercuri, 2 octombrie, la 19:00. La Teatrul Unteatru.

Foto credit: foto sus – Emilia Nicolae, foto jos – Teatrul UnTeatru, spectacolul Cel mai frumos roman din lume

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.