Cel mai frumos roman din lume vine la Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-frumos-roman-din-lume-vine-la-unteatru/

După o reprezentaţie jucată cu casa închisă la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, spectacolul „Cel mai frumos roman din lume“ după Larry Tremblay revine în Bucureşti, miercuri, 27 noiembrie, la ora 21:30, la Teatrul Unteatru.

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

După o reprezentaţie jucată cu casa închisă la Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte, spectacolul „Cel mai frumos roman din lume“, după Larry Tremblay, revine în Bucureşti, miercuri, 27 noiembrie, la ora 21.30, la Teatrul Unteatru.

Distribuția îi reunește pe Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia este semnată de Alexandra Penciuc. Spectatorii sunt invitați într-o lume fascinantă, aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creației.

Este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc.

Cel mai frumos roman

Nicoleta Lefter în spectacolul „Cel mai frumos roman din lume“

Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenței – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia și puterea de a crea.

Distribuția este formată din Nicoleta Lefter („Iadul este amintirea fără puterea de a mai crea ceva” la Teatrul Odeon, „7 dintr-o lovitură” la Godot Cafe-Teatru) și Ionuț Grama („Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, „Orfani” la Teatrul Act), iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc („Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Herr Paul Herr Paul” la Teatrul Maria Filotti, Brăila). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Info: 

Teatrul Unteatru – Str. Ilfov nr. 1, Sector 5, București

Foto credit: Teatrul Unteatru, Cel mai frumos roman din lume

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.