Cele mai bune producții ale UNATC, la Teatrul Foarte Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-productii-ale-unatc-la-teatrul-foarte-mic/

În cadrul proiectului „Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic”, în luna martie, două dintre cele mai apreciate producţii ale promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vor fi prezentate la Teatrul Foarte Mic (Bd. Carol nr. 21).

Un articol de Elena Simion|13 martie 2014

În cadrul proiectului „Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic”, în luna martie, două dintre cele mai apreciate producţii ale promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vor fi prezentate la Teatrul Foarte Mic (Bd. Carol nr. 21).

Spectacolele „Clasa noastră ” de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu și „Livada de vişini” după A.P. Cehov (coordonat de Gelu Colceag şi Tania Filip) vor jucate pe scena Teatrului Foarte Mic. „Clasa noastră ” s-a jucat pe 7 martie cu sala plină și a strâns aplauze îndelungate. Este rândul producției „Livada de vişini” să emoționeze spectatorii, pe 14 martie, de la ora 19:00.

Livada de vişini – naturalețe și echilibru

„Livada de vişini” este punere în scenă curajoasă, tinerii actori uimind prin modul în care au reușit să contureze personajele lui Cehov, mai ales că dramaturgul rus constituie o provocare pentru orice actor. Pentru început frapează tinerețea celor care interpretează niște roluri de personaje mature, dar naturalețea și interiorizarea de care dau dovadă atrag publicul, care va avea ochii înlăcrimați la căderea cortinei.

Punerea în scenă este clasică, fără artificii moderne, dar convingătore prin simplitate și echilibru. Decorul este simplu, dar are o mare putere de sugestie prin suprinderea câtorva elemente definitorii pentru destinul posesorilor livezii. Accentele puternice sunt date prin dans, muzică și lumină, mai ales când se punctează loviturile nemiloase ale topoarelor care distrug livada, amintirile și viața familiei.

livada de visini UNATC

Emoția este trăirea predominantă pe care o transmite interpretarea. Spectatorii își țin răsuflarea, plâng alături de Liubov Andreevna și se lasă cuprinși de durerea ei, de visele care-i dau puterea de merge mai departe.

Intepretare cu multe premii

Talentul acestor actori a fost recunoscut și prin numeroasele premii din Gala Absolvenților UNATC din 2013: Simona Grumezea – premiul pentru cea mai buna actriță în rol principal, pentru rolul Ranevskaia; Eugeniu Cozma – premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Lopahin; Cosmina Stratan –  Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Varia; Rareș Florin Stoica – cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Epihodov. Dealtfel, toate interpretările sunt bine conturate. Se remarcă forța lui Sergiu Costache (Gaev) într-un rol complex, precum și spontaneitatea Aidei Avieriței (Charlotta Ivanovna). Rolul lui Trofimov îi vine ca o mănușă lucidului Liviu Chițu, iar Emilian Mârnea (Firs) construiește un personaj echlibrat și blajin.

Mai multe despre actorii din distribuție, dar și despre numeroasele premii luate pentru alte interpretări, puteți afla de pe pagina de Facebook a spectacolului.

„Livada de vişini” se joacă la Teatrul Foarte Mic pe 14 martie și pe 29 martie, de la ora 19:00.

INFO 

Livada de vișini de A.P. Cehov – producție UNATC 2013

Regia: Gelu Colceag

Cu: Simona Grumezea, Sergiu Costache, Aida Avieriței, Cosmina Stratan, Eugen Cozma, Liviu Chițu – Trofimov Piotr Sergheevici

Coregrafie: Roxana Colceag

Costume: Iulia Popescu, Steliana Ştefănescu, Mirela Niculescu

Muzica: Alfred Schnittke

 

Foto: Livada de vișini – arhiva personală a actorilor

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.