Cine sunt viitorii ACTORI TOTALI?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-sunt-viitorii-actori-totali/

Rezultatele audiţiei pentru workshopul ce are ca temă Musicalul, workshop condus de Răzvan Mazilu în cadrul FNT 2014, au fost anunţate astăzi.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2014

În urma audiţiei organizate de Festivalul Naţional de Teatru au fost selecţionaţi 25 de actori. Din juriul de preselecţie au făcut parte: Marina Constantinescu – directorul FNT, Răzvan Mazilu – coordonatorul proiectului şi Adrian George Popescu – consultant muzical.

În ordine alfabetică, actorii selectați sunt: Petre Ancuţa, Victor Bucur, Aylin Cadîr, Nicholas Caţianis, Idris Cristian Clate, George-Albert Costea, Eugeniu Cozma, Alexandra Duşa, Anca Florescu, Lucian Mihai Ionescu, Emilian Mârnea, Silviu-Ionuţ Mircescu, Alina Ioana Petrică, Bianca-Patricia Pintea, Simona Ada Pop, Ana Bianca Popescu, Ioana-Maria Repciuc, Gabriel Sandu, Rareş Florin Stoica, Andreea-Maria Şovan, Alexandru Ştefănescu, Sânziana Tarţa, Daniela Tocari, Meda Victor, Letiţia Vlădescu (foto sus).

Festivalul Naţional de Teatru (FNT) a organizat în zilele de 18 şi 19 iulie 2014, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi din România.

În cadrul celei de-a 24-a ediţii a FNT (24 octombrie – 2 noiembrie) va avea loc în premieră un workshop care are ca temă Musicalul. Miza: Actorul Total – actorul care face performanţă în teatru, coregrafie, şi muzică. S-au înscris actori absolvenţi ai facultăţilor de profil (Actorie), cu vârsta maximă admisă de 35 ani. Concurenţii au prezentat la preselecţie două momente muzical coregrafice şi un monolog (15 minute în total).

Cei admişi vor participa timp de trei săptămâni la un workshop de dans, actorie, dramaturgie şi muzică in perioada 13 octombrie – 2 noiembrie 2014. Produsul final va fi prezentat în festival ca producţie proprie a acestei ediţii.

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

Foto: Adi Bulboacă

23
/06
/17

A apărut în cinematografele din România ,,Povestea iubirii”, un film în care iubirea și scrisul salvează vieți, un bătrân evreu încă le poartă pică nemților, iar un băiețel se crede Mesia.

23
/06
/17

Ron Howard a fost confirmat ca regizor al spin-off-ului "Star Wars" dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

"Pentru mine, realismul înseamnă totul în artă. Eu trebuie să fiu, din toate punctele de vedere, acela pe care-l joc și nimic altceva. Nu-mi place să șarjez, să afectez, să împopoțonez rolul cu farafastîcuri; așa joc de când m-am urcat prima oară pe scenă și așa voi juca totdeauna." - Alexandru Giugaru. Într-o zi de 23 iunie se năştea, la Huşi, unul dintre cei mai populari actori români.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.